Ξανθός: Οργανωμένη μαφία πίσω από τα κλεμμένα αντικαρκινικά φάρμακα

Ξανθός: Οργανωμένη μαφία πίσω από τα κλεμμένα αντικαρκινικά φάρμακα Facebook Twitter
SOOC
0

Το κύκλωμα που έκλεβε αντικαρκινικά φάρμακα από το Εθνικό Σύστημα Υγείας «δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση ούτε τυχαίο συμβάν» που απλώς αποκαλύφθηκε συγκυριακά, εκτίμησε σήμερα ο υπουργός Υγειάς Ανδρέας Ξανθός.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση για να αντιμετωπιστούν αυτές οι «τρομερές παθογένειες και τα θεσμικά κενά» στο σύστημα υγείας, που επέτρεψαν περιστατικά ανομίας και διαφθοράς.

Ο κ. Ξάνθος έκανε λόγο για «οργανωμένη μαφία» με εξειδίκευση στην υπεξαίρεση και εξαγωγή ακριβών ογκολογικών φαρμάκων.

«Το σύστημα υγείας δεν είναι ανοχύρωτο και εξακολουθεί σήμερα να παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες και αποτελεσματικές υπηρεσίες, στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Έχει, όμως, αυτό είναι αναμφισβήτητο, εστίες ανομίας και θεσμικά κενά, τα οποία οφείλουμε αυτήν την περίοδο, αξιοποιώντας και τα πορίσματα αυτών των ερευνών, να θωρακίσουμε», τόνισε ο υπουργός. 

Ο ίδιος προανήγγειλε την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΕΟΦ, μέσω των ηλεκτρονικών, πληροφοριακών συστημάτων με επιτήρηση της συνταγογράφησης φαρμάκων μέχρι τον τελικό ασθενή.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιδόφιλος παρίστανε τον γονιό σε νεροτσουλήθρες - Είχε πάνω από 400 φωτογραφίες με μικρά παιδιά

Ελλάδα / Παιδόφιλος παρίστανε τον γονιό σε νεροτσουλήθρες - Είχε πάνω από 400 φωτογραφίες με μικρά παιδιά

Ο 42χρονος είχε πλαστογραφήσει την κάρτα εισόδου προκειμένου να μπει μέσα στο υδάτινο πάρκο - Πάνω του βρέθηκε ένα μαχαίρι 12 εκ. και στο κινητό του εικόνες με παιδιά
LIFO NEWSROOM