Πλήθος κόσμου βγήκε στους δρόμους της Ξάνθης για το καρναβάλι, εν μέσω lockdown και παρά τα αυστηρά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ για την αναχαίτιση του κορωνοϊού όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα. 

 

Ήδη από το απόγευμα η κίνηση στο κέντρο της πόλης ήταν αυξημένη, παρότι δεν υπήρχε κάποια επίσημη εκδήλωση για το καρναβάλι - καθώς αυτές έχουν αναβληθεί λόγω του lockdown και φέτος. Αναρίθμητοι πολίτες βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία, χόρεψαν και άναψαν βεγγαλικά, μεταδίδει το xanthinea.

 

Η συγκέντρωση του κόσμου προκάλεσε την ήπια παρέμβαση των αρμόδιων. Αρχικά, διεκόπη η μουσική που έπαιζε από τα ηχεία μέσα στην πόλη, ενώ έγιναν συστάσεις στους πολίτες να αποχωρήσουν.

 

Απαντώντας στις αιτιάσεις αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο πρόεδρος του τοπικού Κέντρου Πολιτισμού ανέφερε πως τα ηχεία έκλεισαν στις 7 το απόγευμα, «αμέσως μόλις έγινε αντιληπτός ο συνωστισμός» και πως ξεκίνησαν προσπάθειες απομάκρυνσης των πολιτών.

 

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι μουσικές που ακούγονταν μετά τις 7μμ προέρχονταν από κινητά μεγάφωνα πολιτών. Μάλιστα κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως έσπευσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός για να ασκήσει κριτική στη δημοτική αρχή.