Τζανάκης: Μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Κόσμος στο Μοναστηράκι Facebook Twitter
Φωτ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI
0

Για την συζήτηση που έχει ξεκινήσει σχετικά με την άρση του μέτρου της υποχρεωτικής μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, που δεν υπάρχει συνωστισμός, μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

«Μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους. Ιδίως αν είμαστε μόνοι μας στο δρόμο ή περπατάμε με την παρέα μας, σε έναν δρόμο, σε ένα δάσος, γυμναζόμαστε σε ένα στάδιο», είπε στον ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στην Αγγλία οι αρμόδιοι μπορούν να σε βγάλουν από το τρένο αν δεν φοράς μάσκα.

Αναφορικά με την πλήρη χαλάρωση των μέτρων στην Αγγλία και για την άρση της καραντίνας για τους νοσήσαντες, ο κ. Τζανάκης υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα «Δεν πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Ιδίως μέχρι να επιτύχουμε ένα μεγάλο εμβολιαστικό ποσοστό ιδιαίτερα στους άνω των 60 που παραμένουν ευάλωτοι αλλά και  σε εκείνους που παρόλο του ότι έχουν εμβολιαστεί σωστά δεν μπορούν να αναπτύξουν αμυντική ικανότητα και να προστατευτούν. Για όλους αυτούς τους λόγους υγειονομικά το θεωρώ πάρα πολύ άσχημο αυτό το μέτρο, δεν ξέρω πως το ανέχτηκαν και το επέτρεψαν οι υγειονομικοί», είπε.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να εμφανιστεί μια νέα μετάλλαξη τους επόμενους μήνες. «Δεν το λέω για να φοβίσω, στατιστικά ανά 6 μήνες ο ιός πετάει μία νέα μετάλλαξη, μία τροποποίηση, η οποία μας προβληματίζει. Το λέω πιο πολύ για να προβληματιστούν οι ιθύνοντες ώστε να επιταχύνιυν τους εμβολιασμούς στον υπόλοιπο κόσμο ώστε να πιέσουμε τον ιό, να τον εξαντήσουμε γεννετικά. Μπορεί να έχουμε ένα νέο στέλεχος που μπορεί να μας προβληματίσει και να αρχίσουμε να παίρνουμε κάποια μέτρα ή εν πάσει περιπτώσει να μας προβληματίσει ακόμη περισσότερο, καθώς μπορεί να υπερφαλαγγίζει κι άλλο τα εμβόλια».

«Αλλά αυτή την στιγμή, η κοινωνία και κυρίως η επιστήμη έχει τέτοια όπλα που δεν νομίζω ότι όλοι εμείς οι απλοί άνθρωποι θα πρέπει να προβληματιζόμαστε στιγμή», πρόσθεσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ