Κορωνοϊός: Την Τετάρτη, αποφασίζουν για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Γυναίκα με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
0

Την άρση της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, που δεν υπάρχει συνωστισμός, θα εισηγηθεί η κυβέρνηση στην επιτροπή των ειδικών, που συνεδριάζει την Τετάρτη.

Η χώρα, λόγω της υποχώρησης των σκληρών δεικτών, προχωρά σταδιακά προς την επιστροφή στην κανονικότητα και ήδη από το Σάββατο επέστρεψαν οι όρθιοι στην διασκέδαση. Παράλληλα, αρχίζουν να πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές και αυξήθηκε η πληρότητα στα γήπεδα στο 50%.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε δηλώσεις του στο ANT1, εκτίμησε ότι μέχρι τον Μάρτιο θα γίνει άρση των περισσότερων μέτρων για τους εμβολιασμένους. «Θεωρώ ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουν αρθεί τα περισσότερα μέτρα που ισχύουν για τους εμβολιασμένους. Υπάρχουν ήπια μέτρα όπως η μάσκας, πρωτίστως σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και κάποια άλλα μέτρα, αποστάσεις που δεν επηρεάζουν την κανονικότητα. Για τους ανεμβολίαστους δεν είμαστε ακόμη σε αυτήν την κουβέντα, προφανέστατα θα παραμείνουν τα μέτρα», είπε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι φίλαθλοι θα επιστρέψουν στα γήπεδα με την πληρότητα να αγγίζει το 100% σε εμβολιασμένους θεατές, ενώ αναμένεται άρση της τηλεργασίας εκτός αν υπάρχουν εργαζόμενοι που εξαιρούνται λόγω προβλημάτων υγείας.

Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους, όπως υπηρεσίες, νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σουπερμάρκετ, ΜΜΜ, εστίαση και διασκέδαση, ενώ οι πολίτες θα συνεχίσουν να δείχνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για την είσοδο σε χώρους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ