Αισιόδοξα μηνύματα για τις προοπτικές αύξησης της τουριστικής κίνησης από τη Γαλλία προς την Ελλάδα το 2021 αποτυπώθηκαν στις συνομιλίες που είχε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι.

 

Η καθοριστική θέση της Ελλάδας στο διεθνές άνοιγμα του τουρισμού επιβεβαιώθηκε, τόσο από τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού με τον Γάλλο ομόλογό του, όσο και με κορυφαία στελέχη των μεγαλύτερων τουριστικών Οργανισμών και tour operators της Γαλλίας.

 

Πιο αναλυτικά, κατά τη συνάντησή του με τον Jean-Baptiste Lemoyne, υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και αρμόδιο για θέματα Τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης είχε την ευκαιρία να αναλύσει τη στρατηγική επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού. Οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν στη σημασία της άμεσης διακρατικής συνεργασίας στην Ευρώπη και ειδικά για το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό.

 

Επιπλέον, συζήτησαν ζητήματα σχετικά με την επικείμενη Σύσκεψη της Περιφερειακής Επιτροπής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από 2 έως 4 Ιουνίου.

 

«Παρουσίασα το ολοκληρωμένο σχέδιο ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού και συμφωνήσαμε για την ανάγκη συντονισμού των ενεργειών μας και κοινής πορείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την ταχύτερη ανάκαμψη του τουρισμού. Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε ένα δυναμικό ρεύμα τουριστών από τη Γαλλία φέτος, καθώς η χώρα μας έχει καταφέρει να διατηρήσει πολύ ψηλά το ‘brand' της ως ασφαλούς προορισμού, προσφέροντας ταυτόχρονα όλα εκείνα τα 'ιδιαίτερα' στοιχεία που αναζητά η Γαλλική τουριστική αγορά» δήλωσε ο κ. Θεοχάρης.

 

Ακολούθησαν συναντήσεις του υπουργού με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς. Ανώτατα στελέχη της αεροπορικής εταιρείας Transavia τον ενημέρωσαν ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι πρώτη σε κρατήσεις κι όλα δείχνουν ότι θα είναι ο πρώτος προορισμός σε πωλήσεις για την Transavia φέτος, υπερβαίνοντας τη ζήτηση για την Ισπανία και την Πορτογαλία. Γι' αυτό ακριβώς, η Transavia προχώρησε σε αύξηση του προβλεπόμενου αριθμού επιβατών προς την Ελλάδα για το 2021, φτάνοντας τις 1.100.000 θέσεις. Η Transavia συνδέει τέσσερις γαλλικές πόλεις με 12 προορισμούς στην Ελλάδα, ενώ στη λίστα των δρομολογίων της για το 2021 προστέθηκαν οι νέες πτήσεις Παρίσι - Πρέβεζα, Νάντη - Κέρκυρα και Μονπελιέ - Σαντορίνη.

 

Στις επαφές του κ. Θεοχάρη με τους tour operators, οι εκπρόσωποί τους, βασιζόμενοι στα τελευταία δεδομένα από τις κρατήσεις και στο άμεσο ενδιαφέρον της αγοράς, εξέφρασαν στον υπουργό Τουρισμού την πεποίθηση ότι η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα φέτος θα παρουσιάσει μεγάλη αύξηση. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η ζήτηση επανακάμπτει σταθερά, φέρνοντας τη χώρα μας στην πρώτη θέση των προτιμήσεων για το γαλλικό κοινό.

 

Ο γενικός διευθυντής του tour operator «Hèliades», Jean Brajon, τόνισε ότι «καθοριστικό στοιχείο για την αύξηση της ζήτησης ήταν η έγκαιρη και αναλυτική ανακοίνωση του ανοίγματος του ελληνικού Τουρισμού στις 14 Μαΐου. Την άποψη αυτή επιβεβαίωσε και η διευθύντρια προϊόντος του tour operator «Karavel-Fram», Nadège Canu, που επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις για την Ελλάδα ξεπερνούν κατά πολύ τις αντίστοιχες για τους ανταγωνιστικούς προορισμούς».

 

O διευθυντής προϊόντος του tour operator «Thalasso Νο1 & Ôvoyages», Sami Guenaoui, υπογράμμισε επίσης την πολύ δυναμική πορεία των κρατήσεων και σημείωσε ότι «πλέον οι πελάτες αναζητούν περισσότερη ευελιξία, ενώ η μέση διάρκεια του ταξιδιού στην Ελλάδα αυξάνει».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ