Τη δημιουργία μνημείου στο Άουσβιτς από την Βουλή ανακοίνωσε ο Βούτσης

Τη δημιουργία μνημείου στο Άουσβιτς από την Βουλή ανακοίνωσε ο Βούτσης Facebook Twitter
ΑΠΕ- ΜΠΕ
2

Την πλήρη χρηματοδότηση της δημιουργίας ενός μόνιμου μνημειακού χώρου στο 'Αουσβιτς για όσους μαρτύρησαν εκεί αναλαμβάνει η Βουλή των Ελλήνων, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Νίκος Βούτσης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε απόψε κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Πηλιχού «Αουσβιτς: Έλληνες - Αριθμός Μελλοθανάτου», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

«Ως ελληνική Βουλή έχουμε αναλάβει την πλήρη κάλυψη -ενδεχομένως με ένα ποσό πολύ μεγάλο, διότι τόσο πρέπει να δώσουμε- όλου του έργου του μνημειακού ενός μουσείου μέσα στον χώρο του 'Αουσβιτς, για το οποίο η χώρα μας δεν είχε αξιωθεί όλες αυτές τις δεκαετίες να κάνει κάτι, ενώ υπήρχαν τα σχέδια, η πρόθεση, η διάθεση. Αυτό θα γίνει» είπε ο κ. Βούτσης και σημείωσε ότι οι διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

«Το χρηματοδοτούμε εξ ολοκλήρου από την ελληνική Βουλή και μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα έχει γίνει» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, επισημαίνοντας πως θα είναι «ένας χώρος, με το αφήγημα, με τους ανθρώπους που μαρτύρησαν, με την κραυγή όσων δεν θέλουν να ξεχάσουν».

Ο κ. Βούτσης σημείωσε ακόμη κατά τον χαιρετισμό του ότι «πρέπει να εργαζόμαστε και για την ειρήνη διότι οι πόλεμοι, οι συγκρούσεις οδηγούν στα 'Αουσβιτς, οδηγούν σ' αυτό το συρμάτινο τείχος που χωρίζει και διχάζει».

Τόνισε ότι «πρέπει να εργαζόμαστε για την ειρήνη, για να λυθεί το Μεσανατολικό, για να σταθεροποιηθούν οι περιοχές μας και στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική» αλλά και γιατί «το χρωστάμε στα παιδιά μας, το χρωστάμε στα εκατομμύρια που δεν ήταν μόνο εβραίοι -ήταν κατά πλειοψηφία εβραίοι- ήταν και μειονοτικές και άλλες κι ευπαθείς ομάδες που μαρτύρησαν σ' αυτόν τον χώρο του μαρτυρίου».

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Κυριε Βουτση δωστε οι 300 που ειστε εκει μεσα λιγα απο αυτα που βγαζετε καθε μήνα για 2 χρονια και μνημείο θα κανετε και θα περισεψει χρήμα να βοηθησετε καμια οικογενια που το εχει αναγκη και ας μην εχουμε πολεμο.Τοσα χρονια χαθηκαν λεφτα απο εδω και απο εκει και τωρα που υπαρχει ζορι θυμηθήκαμε το μνημειο να κανουμε.