«Θέλω να σε κάνω γυναίκα μου»: Πώς «ψάρευε» ανήλικα κορίτσια μέσω Facebook

«Θέλω να σε κάνω γυναίκα μου»: Πώς «ψάρευε» ανήλικα κορίτσια μέσω Facebook Facebook Twitter
EPA
0

Σε κάθειρξη 10 ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ένας 65χρονος από τη Λάρισα, που επιχείρησε να ασελγήσει σε βάρος τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών, προσελκύοντάς τα μέσω Facebook.  

Ο δράστης υποδυόταν τον ψυχολόγο «ψαρεύοντας» ανήλικα κορίτσια στο Διαδίκτυο.  

Σε μηνύματά του που διαβάστηκαν στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Βόλου, ο 65χρονος φαίνεται πως προσέφερε χρήματα στα ανήλικα κορίτσια για να συναντηθούν, αποκαλώντας τα με διάφορα υποκοριστικά κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους. «Είσαι χαδιάρα, αγαπησιάρα», έγραφε σε ένα από αυτά.  

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα μιας κοπέλας ανακάλυψε το ποσό των 100 ευρώ στη σχολική τσάντα της κόρης της. Ανησυχώντας για την προέλευση των χρημάτων, η γυναίκα απευθύνθηκε αμέσως στην Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

  

Οι αστυνομικοί μπήκαν στο προφίλ της ανήλικης στο Facebook και διαπίστωσαν ότι συνομιλούσε με έναν ενήλικα που ισχυριζόταν ότι είναι ψυχολόγος και της έκανε δήθεν «ηλεκτρονική ψυχανάλυση» χρησιμοποιώντας σεξουαλικούς όρους.

«Θέλω να σε κάνω γυναίκα μου», έγραφε στην ανήλικη μαθήτρια, σε ένα από τα μηνύματά του.

Σύμφωνα με όσα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, η ανήλικη μαζί με μια ακόμη συνομήλικη φίλη της είχαν πάει στο σπίτι του 65χρονου τουλάχιστον τρεις φορές, χωρίς ωστόσο να διαπιστωθεί ασέλγεια. 

Τελικώς, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων έναντι αμοιβής, κατά συρροή, κατ' εξακολούθηση και κατά συνήθεια.

Εκτός από την ποινή δεκαετούς κάθειρξης, στον 65χρονο επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 70.000 ευρώ και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για επιπλέον οχτώ χρόνια. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ