Τέμπη: Παραδόθηκε το πόρισμα των πραγματογνωμόνων στις ανακριτικές Αρχές

Τέμπη: Παραδόθηκαν τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων στις ανακριτικές Αρχές Facebook Twitter
Stringer/SOOC
0

Παραδόθηκε στις ανακριτικές Αρχές το πόρισμα για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Το πόρισμα των δύο δικαστικών πραγματογνωμόνων, οι οποίοι ορίστηκαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λάρισας Απόστολο Τζαμαλή, είναι στα χέρια των ανακριτών, όπως ενημερώνει ο ΣΚΑΪ.

Πρόκειται για πολυσέλιδο κείμενο στο οποίο φαίνεται ότι περιλαμβάνονται κρίσιμα στοιχεία για τη σύγκρουση της επιβατικής με την εμπορική αμαξοστοιχία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, συμπεριλαμβάνονται συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων, ηλεκτρονικά στοιχεία κι άλλα που προκύπτουν από τη μελέτη του σιδηροδρομικού δικτύου. 

Αύριο, κατά το ίδιο μέσο, ενδέχεται να κινηθούν οι διαδικασίες για να ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις για το δυστύχημα με τους 57 νεκρούς.

Στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας αναμένεται να κληθούν αύριο νέοι μάρτυρες, που θα κληθούν να απαντήσουν σε σημαντικά ερωτήματα. Η ανακρίτρια, ειδικότερα, ανοίγει νέο κύκλο καταθέσεων με έμπειρους σιδηροδρομικούς.

Σημειώνεται πως οι κινητοποιήσεις στη χώρα για το δυστύχημα συνεχίζονται δυναμικά, με χιλιάδες διαδηλωτές να εκφράζουν σήμερα την οργή τους σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Μεγαλειώδεις διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Ελλάδα / Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Έκτακτα μέτρα προστασίας για εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας λόγω των επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών. Πρόστιμα 2.000 ευρώ για παραβάσεις.
LIFO NEWSROOM
Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Ελλάδα / Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Η 31χρονη κατέθεσε – παρουσία ψυχολόγου – πως έπεσε πρώτη φορά θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον πατέρα της όταν ήταν 16 ετών και ζούσαν μαζί στο σπίτι της γιαγιάς της, έπειτα από τον χωρισμό των γονιών της
LIFO NEWSROOM
Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ελλάδα / Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων στη δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, με τους γονείς της να ξεσπούν εναντίον του κατηγορούμενου
LIFO NEWSROOM
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΕΝΕΟ

Ελλάδα / Φωτιά στον Φενεό: «Η σημαντικότερη μέχρι στιγμής οικολογική καταστροφή της φετινής αντιπυρικής περιόδου»

Τα αίτια της φωτιάς στον Φενεό - Τα 5.950 από τα 11.460 στρέμματα που κάηκαν, αφορούν δασικό είδος χωρίς δυνατότητα φυσικής αναγέννησης μετά από πυρκαγιά - Δείτε χάρτες
LIFO NEWSROOM