ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 40.000 άτομα στην πορεία στο Σύνταγμα για το δυστύχημα των Τεμπών

Πάνω από 40.000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία στο Σύνταγμα Facebook Twitter
Φωτ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι βγήκαν σήμερα στους δρόμους της Αθήνας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Μία εβδομάδα μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, πλήθος κόσμου με πανό, πλακάτ, μπαλόνια αλλά και φωνάζοντας συνθήματα, συμμετείχε στην διαδήλωση, καθιστώντας την μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της χώρας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., πάνω από 40.000 άτομα, συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που έγινε στο κέντρο της Αθήνας.

«Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Σύγχρονες-Ασφαλείς-Φθηνές Μαζικές Μεταφορές για τον λαό. Κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους» είναι το σύνθημα που δεσπόζει στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων, μαζικών φορέων, φοιτητών και μαθητών στα Προπύλαια για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις σε μέγεθος και πάθος πραγματοποιήθηκαν σήμερα από την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι τα Χανιά, τη Λάρισα και τη Δράμα.

Επεισόδια σημειώθηκαν όταν ομάδα ατόμων εκτόξευσε μάρμαρα, πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που προχώρησαν σε 26 προσαγωγές και 15 συλλήψεις.


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM
Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Ελλάδα / Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν άμεσα την εφαρμογή του νόμου, μετά το επεισόδιο στην Πολυτεχνική Σχολή, στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών
THE LIFO TEAM