Τέλος οι μάσκες από αύριο σε εσωτερικούς χώρους- Οι εξαιρέσεις

maskes Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια αλλάζει η καθημερινότητα των Ελλήνων από αύριο, Τετάρτη, καθώς πλέον δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, πλην μερικών εξαιρέσεων. 

Από την 1η Ιουνίου και έως τουλάχιστον τις 15 Σεπτεμβρίου η μάσκα δεν θα είναι απαραίτητη για την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους. Εξαίρεση αποτελούν τα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς- μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ- οι χώροι παροχής υπηρεσιών υγείας και οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. 

Στα υπεραστικά μέσα μαζικής μεταφοράς, στα οποία είναι αριθμημένες οι θέσεις των επιβατών, δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα, όπως και στα αεροπλάνα. Όσο για τα πλοία, εκκρεμεί η εισήγηση των ειδικών για το τι θα ισχύει και η επιτροπή των ειδικών πιθανότατα θα εξετάσει αυτό το ζήτημα αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής». 

Το μέτρο καταργείται και στα σχολεία, ΙΕΚ, πανεπιστήμια και κάθε άλλη εκπαιδευτική δομή. Εξαίρεση αποτελούν οι εξετάσεις, καθώς τόσο οι υποψήφιοι, όσο και οι μετέχοντες, θα πρέπει να φορούν μάσκα εντός της αίθουσας. Αυτό αφορά ενδοσχολικές, πανελλήνιες, πανεπιστημιακές εξετάσεις, όπως και εκείνες των ξένων γλωσσών. Πάντως, παραμένει η σύσταση για χρήση της μάσκας σε χώρους με συνωστισμό, κυρίως από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM