Ταξιδιωτική οδηγία και από τις ΗΠΑ για όσους ταξιδεύουν προς Ελλάδα

Ταξιδιωτική οδηγία και από τις ΗΠΑ για όσους ταξιδεύουν προς Ελλάδα Facebook Twitter
0

Ταξιδιωτική οδηγία για τους Αμερικανούς που μένουν ή ταξιδεύουν στην Ελλάδα εξέδωσε το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ προειδοποιώντας για τις συνθήκες ρευστότητας στη χώρα μας.


Αναλυτικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες που ζουν ή ταξιδεύουν στην Ελλάδα για εμπόδια στις τραπεζικές υπηρεσίες –συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας πιστωτικών καρτών και της χρήσης ΑΤΜ- εξαιτίας των εξελίξεων στην τοπική οικονομία.


Το υπουργείο προτρέπει τους Αμερικανούς πολίτες να μεταφέρουν μαζί τους περισσότερα από ένα μέσα πληρωμών (μετρητά, χρεωστικές κάρτες, πιστωτικές κάρτες) και να διασφαλίσουν πως έχουν αρκετά μετρητά ανά χείρας για να καλύψουν τυχόν έκτακτες ανάγκες.


Παράλληλα, το αμερικανικό ΥΠΕΞ προτείνει στους ταξιδιώτες να είναι σε αυξημένη επιφυλακή για την ασφάλειά τους και να αποφεύγουν πολιτικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις καθώς μπορούν να εκδηλωθούν αναταραχές.


Σημειώνεται ότι η αμερικανική πρεσβεία διατηρεί ιστοσελίδα όπου ενημερώνει για τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και απεργίες.


Σε ανάλογες προειδοποιήσεις έχουν προχωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και το Βέλγιο, κάνοντας λόγο για πιθανές σημαντικές καθυστερήσεις και "προβληματικά σημεία".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ