Σύψας: Αν «σκάσει» η Αθήνα θα έχουμε πολύ άσχημη τροπή

Σύψας: Αν «σκάσει» η Αθήνα θα έχουμε πολύ άσχημη τροπή Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει ακόμη, προειδοποίησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση στην Αθήνα.

Ο δείκτης θετικότητας στο κέντρο της Αθήνας είναι πάνω από το 4% και υπάρχει φόβος για τη διασπορά, επεσήμανε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Για αυτό τον λόγο χρειάζεται αυξημένη επαγρύπνηση και επιτήρηση, συμπλήρωσε.

Αν «σκάσει» η Αθήνα θα έχουμε πολύ άσχημη τροπή, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας. Ακόμη εξήγησε πως υπάρχει μια σταθεροποίηση- δηλαδή δεν υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων. Αλλά το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν περισσότερα από 5.000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα και τα μισά από αυτά είναι στην Αττική.

Για να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι, δεν πρέπει να έχουμε ατύχημα, τόνισε ο καθηγητής. «Αν έχουμε ατύχημα στην Αττική, τα πράγματα θα πάνε άσχημα για όλο τον χρόνο», προειδοποίησε και εξήγησε ότι αν αυξηθούν απότομα οι εισαγωγές στις ΜΕΘ τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά και ότι αν αυτό γίνει, θα γίνει ξαφνικά όπως στο Μπέργκαμο.

Στις δηλώσεις του ο κ. Σύψας τόνισε πως όσο παραμένει σε ισχύ η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας τόσο το καλύτερο.

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, που θα συζητηθεί σήμερα στην επιτροπή των ειδικών, ανέφερε ότι η πιο λογική ημερομηνία είναι η 1η Φεβρουαρίου, αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα εξεταστούν σήμερα.

Σημείωσε πάντως πως πρόκειται για ένα «σχετικά υψηλού κινδύνου άνοιγμα», καθώς οι μαθητές αυτών των τάξεων «επιδημιολογικά συμπεριφέρονται ως ενήλικες».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ