Σήμερα οι αποφάσεις για Γυμνάσια και Λύκεια- Πιθανό άνοιγμα την 1η Φεβρουαρίου

Σήμερα οι αποφάσεις για Γυμνάσια και Λύκεια- Πιθανό άνοιγμα την 1η Φεβρουαρίου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων είναι το βασικό θέμα συζήτησης στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών.

Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση για το επόμενο βήμα του «ανοίγματος» είναι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ενώ θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες δραστηριότητες. Στη σημερινή συνεδρίαση οι ειδικοί θα κάνουν την εισήγησή τους για το θέμα, με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία.

Το πιθανότερο σενάριο είναι για άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την 1η Φεβρουαρίου. «Θα πρέπει να δούμε να σημερινά επιδημιολογικά στοιχεία. Το πιο λογικό είναι ότι θέλουμε δύο εβδομάδες από το άνοιγμα του λιανεμπορίου για το επόμενο βήμα. Οπότε η πιο λογική είναι αυτή ημερομηνία, να δούμε τι θα πει και η επιτροπή», δήλωσε σήμερα το πρωί ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας.

Παράλληλα σημείωσε ότι είναι «σχετικά υψηλού κινδύνου» το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων. «Αυτά τα παιδιά δεν λειτουργούν όπως εκείνα του δημοτικού, αλλά συμπεριφέρονται επιδημιολογικά ως ενήλικες», εξήγησε στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή».

Σε ερώτηση για το αν την ερχόμενη Δευτέρα (25/1) θα μπορούσε να γίνει κάποιο άλλο «άνοιγμα», για παράδειγμα σε ό,τι αφορά τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, ή το κυνήγι και το ψάρεμα, ο κ. Σύψας απάντησε: «Αυτό εξαρτάται από το τι θα φέρει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση βάζει την ατζέντα και εμείς εισηγούμαστε», ενώ συμπλήρωσε ότι το κυνήγι και το ψάρεμα δεν θεωρείται δραστηριότητα υψηλού κινδύνου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ