Κικίλιας: 5.881 ενεργά κρούσματα στη χώρα - Νοσηλεύονται πάνω από 1.400 άτομα

Κικίλιας: 5.881 ενεργά κρούσματα στη χώρα - Νοσηλεύονται πάνω από 1.400 άτομα Facebook Twitter
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/ EUROKINISSI
0

Για αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5.881 ενεργά κρούσματα εκ των οποίων τα 2.404 στην Αττική και τα 1.482 στην Κεντρική Μακεδονία. Τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού εντοπίζονται στην Δυτική Αττική, τη Θάσο και τη Βοιωτία.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των διασωληνωμένων, με 293 ασθενείς. Από αυτούς οι 112 είναι ηλικίας από 18 έως 64 ετών. Συνολικά νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας με Covid-19 πάνω από 1.400 άτομα. Όσον αφορά τις ΜΕΘ Covid-19 κατειλημμένες είναι το 50% σε όλη την επικράτεια, στην Αττική το 59% και στη Θεσσαλονίκη το 57%.

Γκάγκα: Μας απασχολούν πολύ οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού


Την ανησυχία των ειδικών για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, οι οποίες δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα σε άλλες χώρες, εξέφρασε η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι λάβαμε μέτρα νωρίς, ενώ πρόσθεσε ότι οι μεταλλάξεις καθιστούν ακόμη σημαντικότερη την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι οι μεταλλάξεις φαίνεται να ανταποκρίνονται στα εμβόλια και προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αν και το θέμα των μεταλλάξεων απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση.

Σημειώνεται ότι από αύριο στις 06:00 το απόγευμα ανοίγουν τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για την ηλικιακή ομάδα από 80 έως 84 ετών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ