Το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη και των διαδημοτικών μετακινήσεων αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων

 

Τα καταστήματα άνοιξαν σε όλη τη χώρα εκτός από τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων οι ειδικοί έκριναν πως πρέπει να παραμείνουν κλειστά προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών.

 

Παράλληλα ένα άλλο ζήτημα που πιθανότατα θα απασχολήσει τους ειδικούς είναι οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτράπηκαν τα Σαββατοκύριακα με κωδικό 6 στο 13033, ενώ ο πρωθυπουργός στην προχθεσινή του συνέντευξη στο Star έδειξε θετικός στην επέκταση αυτού του μέτρου και τις καθημερινές. «Είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές» ανέφερε.

 

Όσον αφορά τις υπερτοπικές μετακινήσεις το Πάσχα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η κυβέρνηση τοποθετεί τη λήψη απόφασης λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα στη βάση της εισήγησης που θα κάνει η Επιτροπή, αξιολογώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα εκείνης της περιόδου.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr