Σύμβαση 717: Ελεύθερα με εγγύηση άλλα δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ

Σύμβαση 717: Ελεύθερα με εγγύηση άλλα δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Ελεύθερα αφέθηκαν μετά την απολογία τους για την υπόθεση της σύμβασης 717, άλλα δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ με την επιβολή εγγυήσεων.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τον δέκατο και ενδέκατο από τους συνολικά 14 υπαλλήλους της ΕΡΓΟΣΕ, που κατηγορούνται για την μη εκτέλεση της σύμβασης 717, για κρίσιμα έργα στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Με την επιβολή εγγυήσεων 800.000 και 500.000 ευρώ αντίστοιχα, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους στην Ευρωπαία Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, ενώ τους επιβλήθηκε επιπλέον ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η μη εκτέλεση της σύμβασης συνδέεται τόσο με το δυστύχημα στο Άδενδρο το 2017 αλλά και με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών το 2023.

Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους από την θυγατρική του ΟΣΕ και θα ακολουθήσουν τέσσερα στελέχη της εμπλεκόμενης δημόσιας Διαχειριστικής Αρχής για την υλοποίηση του προγράμματος για το επίμαχο έργο.  Οι τελευταίοι που θα περάσουν το κατώφλι της δικαστικής λειτουργούς θα είναι οι πέντε κατηγορούμενοι από την πλευρά της κοινοπραξίας που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλείνουν 204 καταστήματα ΕΛΤΑ – Αντιδράσεις και ανησυχία για το μέλλον των ταχυδρομείων στην περιφέρεια

Ελλάδα / Κλείνουν 204 καταστήματα ΕΛΤΑ – Αντιδράσεις και ανησυχία για το μέλλον των ταχυδρομείων στην περιφέρεια

Οι δήμοι που πλήττονται, όπως το Λουτράκι, οι Άγιοι Θεόδωροι και περιοχές της Πελοποννήσου, έχουν αποστείλει επιστολές διαμαρτυρίας στα αρμόδια υπουργεία
LIFO NEWSROOM
ΚΟΡΩΠΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ 40ΧΡΟΝΗΣ

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Δεν θυμάμαι εάν συνέβη, έχουμε σχέση αγάπης» λέει το θύμα

Χαρακτήρισε «λάθος» τη σύλληψη του συντρόφου της και υποστηρίζει πως μπορεί να την χτύπησαν οι γείτονες - «Μπορεί να γύρισε σπίτι και να με βρήκε αλλά δεν νομίζω ότι ήταν εκείνος που μου επιτέθηκε»
LIFO NEWSROOM