ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η υπόθεση Κορκονέα

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η υπόθεση Κορκονέα Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi
0

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου παραπέμπεται προς οριστική κρίση η αναίρεση ή μη της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με την οποία αναγνωρίσθηκε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα το ελαφρυντικό του «προτέρου σύννομου βίου» για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το ΣΤ' Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου με βούλευμά του κατά πλειοψηφία (3-2) έκανε δεκτή την αναίρεση που είχε ασκήσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας.

Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και της οριακής πλειοψηφίας, η υπόθεση θα λυθεί τελικά από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, καθώς πλην του Κορκονέα, το ελαφρυντικό του σύννομου βίου που διαφέρει από εκείνο του πρότερου εντίμου βίου, αφορά και σε άλλους καταδικασθέντες για σοβαρά αδικήματα.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί αρχικά σε ισόβια για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στο Εφετείο η αναγνώριση του ελαφρυντικού, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της ποινή του σε 13 χρόνια, γεγονός που τον οδήγησε εκτός φυλακής.

Με πλειοψηφία 3 έναντι 2 έγινε δεκτή από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία μειώθηκε δραστικά στα 13 χρόνια κάθειρξη η ποινή του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η απόφαση όμως, λόγω της ισχυρής μειοψηφίας που είχε την άποψη πως δεν πρέπει να αναιρεθεί και σωστά αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό στον αστυνομικό βάση του νέου Ποινικού Κώδικα, δεν οδηγεί αυτομάτως σε νέα δίκη αλλά θα κριθεί οριστικά από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Ελλάδα
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ