Σταϊκούρας στον Άρειο Πάγο: Κατέθεσε τρίτη μήνυση για τα περιστατικά στον σιδηρόδρομο

Σταϊκούρας στον Άρειο Πάγο: Κατέθεσε τρίτη μήνυση για τα περιστατικά στον σιδηρόδρομο Facebook Twitter
Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη επισκέφτηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας για την ασφάλεια των τρένων.

Ο υπουργός Μεταφορών παρέδωσε στοιχεία σχετικά με την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου και ενημέρωσε για μία συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά που έχει κατατεθεί μετά τα νέα περιστατικά που σημειώθηκαν στα μέσα σταθερής τροχιάς.

«Ήρθα σήμερα προκειμένου να ενημερωθώ και να ενημερώσω. Να ενημερωθώ για την πορεία δύο μηνυτήριων αναφορών που είχα υποβάλει τον Απρίλιο του 2024 και να ενημερώσω για μία τρίτη μηνυτήρια αναφορά, συμπληρωματική, την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με ανησυχητικά περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Περιστατικά τα οποία βλάπτουν τον σιδηρόδρομο και τη χώρα μας. Περιστατικά τα οποία εγείρουν ερωτήματα τα οποία με τη σειρά τους απαιτούν απαντήσεις, αρμοδίως», δήλωσε εξερχόμενος από το γραφείο της κ. Αδειλίνη ο υπουργός.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Σταϊκούρας επισκέφθηκε για δεύτερη φορά την κ. Αδειλίνη. Η πρώτη επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Απρίλιο με αντικείμενο και πάλι την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών.Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε: πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι σε κάθε κατεύθυνση εργαζόμαστε μεθοδικά και επίμονα, προκειμένου να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σε αυτήν την προσπάθεια παίγνια με οποιαδήποτε στόχευση δεν γίνονται αποδεκτά. Οφείλουμε όλοι μας να μην είμαστε υπεράνω αξιολόγησης, ελέγχου και εφαρμογής του νόμου», πρόσθεσε φεύγοντας από τον Άρειο Πάγο.

 


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές στην Πάτρα: Δορυφορικά δεδομένα δείχνουν αύξηση έως και 12°C στη θερμοκρασία εδάφους

Ελλάδα / Φωτιές στην Πάτρα: Δορυφορικά δεδομένα δείχνουν αύξηση έως και 12°C στη θερμοκρασία εδάφους

Η θερμοκρασία εδάφους εμφανίστηκε αυξημένη κατά 10-12°C στην Κάτω Αχαΐα και έως 8-10°C στην Πάτρα, στις περιοχές που κάηκαν, γεγονός που πιθανώς επηρεάζει το μικροκλίμα
LIFO NEWSROOM
Μύκονος: Σοβαρό ατύχημα με «γουρούνα» για τον δισεκατομμυριούχο Τομ Γκρίνγουντ

Ελλάδα / Μύκονος: Σοβαρό ατύχημα με «γουρούνα» για τον δισεκατομμυριούχο Τομ Γκρίνγουντ

Ο Τομ Γκρίνγουντ υπέστη πολλαπλά κατάγματα και έμφραγμα - Διακομίσθηκε στο Γενικό Νίκαιας όπου νοσηλεύεται στη ΜΕΘ - «Η εικόνα ενός καταρρέοντος ΕΣΥ δεν είναι αλήθεια», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης - Το υπουργείο κατηγοριοποιεί τους ασθενείς με βάση την τσέπη, εμείς δεν αντιμετωπίσαμε έναν “δισεκατομμυριούχο πολυτραυματία” και κάναμε τα ίδια που κάνουμε σε όλες τις περιπτώσεις, απαντούν οι εργαζόμενοι
LIFO NEWSROOM
Γιώργος Μαζωνάκης: «Είναι ταλαιπωρημένος, αγανακτισμένος και πικραμένος» λέει ο δικηγόρος του

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Είναι ταλαιπωρημένος, αγανακτισμένος και πικραμένος» λέει ο δικηγόρος του

«Κρίθηκε και με τη βούλα ότι ο Γιώργος είναι υγιής. Αυτή η περιπέτεια έληξε» ανέφερε ο δικηγόρος του δημοφιλούς τραγουδιστή μετά το πέρας της περιπέτειας του
LIFO NEWSROOM