Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την απόπειρα αυτοκτονίας του 15χρονου στην Αργυρούπολη

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την απόπειρα αυτοκτονίας του 15χρονου στην Αργυρούπολη Facebook Twitter
0

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με την απόπειρα αυτοκτονίας 15χρονου μαθητή στην Αργυρούπολη.

Σύμφωνα με τα αποκαλύφθηκαν μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, ο νεαρός που πήγαινε στο ίδιο σχολείο με τον 14χρονο Νικόλα, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του το προηγούμενο καλοκαίρι, δεν άντεχε το bullying που δεχόταν και είπε πέσει θύμα ενδοσχολικής βίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο δεκαπεντάχρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.


Άτομο από το φιλικό περιβάλλον του μαθητή αποκάλυψε στην εκπομπή ότι κάποιοι είχαν δημιουργήσει έναν ψεύτικο λογαριασμό στο Instagram χωρίς ωστόσο να το γνωρίζει ο ίδιος. Στο προφίλ αυτό, οι άγνωστοι που είχαν υποκλέψει φωτογραφίες από τα πραγματικά του social media του 15χρονου, έκαναν αναρτήσεις για τις οποίες ο ίδιος δεν είχε ιδέα, επισημαίνοντας μάλιστα στην «τοποθεσία» την πιθανή χώρα καταγωγής του μαθητή.


Μία από τις αναρτήσεις που μαρτυρούν την κακεντρέχεια των δημιουργών του ψεύτικου προφίλ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εγώ και η οικογένειά μου είμαστε γύφτοι. ... σε γουστάρω και σε ... για ένα κουλούρι»! Η συγκεκριμένη ανάρτηση είχε πάρει και πέντε like, ενώ συνοδεύονταν και από ρατσιστικά σχόλια.

Όταν ο 15χρονος νεαρός πληροφορήθηκε την ύπαρξη του ψεύτικου προφίλ στο οποίο γίνονταν αναφορές για την καταγωγή του αλλά και τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, ζήτησε βοήθεια από τους καθηγητές του σχολείου, χωρίς όμως κανείς να δώσει βαρύτητα, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή.


Η ψυχολογική βία την οποία υπέστη, με τους συμμαθητές και εξωσχολικούς να τον κοροϊδεύουν με τον πιο αισχρό τρόπο ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο δεκαπεντάχρονος πήγε να τολμήσει το απονενοημένο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φιλόλογος Λιάνα Κόκκινου που στήριξε τον Ιρανό μαθητή που αρίστευσε, μιλά στη LIFO

Ελλάδα / Η φιλόλογος Λιάνα Κόκκινου που στήριξε τον Ιρανό μαθητή, μιλά στη LIFO

Η συντονίστρια του προγράμματος «Άμεση Ανακούφιση Προσφύγων και Μεταναστών» των Παιδικών Χωριών SOS στη Λέσβο, μιλά για την επιτυχία του 18χρονου παιδιού αλλά και για τι θα πρέπει να κάνει πλέον η πολιτεία

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ