Σήμερα οι εισαγωγικές εξετάσεις για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία

Σήμερα οι εισαγωγικές εξετάσεις για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Σήμερα, Κυριακή 4 Μαΐου, στις 10:00 το πρωί, διεξάγονται οι εισαγωγικές δοκιμασίες δεξιοτήτων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία.

Οι εξετάσεις αφορούν τόσο στην Α’ τάξη του Ωνασείου Γυμνασίου όσο και στην Α’ τάξη του Ωνασείου Λυκείου. Οι υποψήφιοι αξιολογούνται μέσω ενιαίας δοκιμασίας, με στόχο την αποτίμηση των δεξιοτήτων και των γνώσεών τους σε δύο βασικά πεδία: την κατανόηση γραπτών κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και τα Μαθηματικά.

Τι προβλέπεται για την Α’ Γυμνασίου

Οι υποψήφιοι για το Ωνάσειο Γυμνάσιο εξετάζονται για 150 λεπτά σε δοκιμασία που βασίζεται σε δεξιότητες τις οποίες απέκτησαν κατά τη φοίτησή τους στο Δημοτικό. Ειδικότερα, στην Κατανόηση Κειμένων Ελληνικής Γλώσσας αξιολογείται η ικανότητα κατανόησης ποικίλων τύπων γραπτού λόγου (λογοτεχνικά κείμενα, δημοσιογραφικά άρθρα, πολυτροπικά κείμενα κ.ά.) καθώς και η ορθή χρήση βασικών γραμματικών και συντακτικών δομών.

Στον τομέα των Μαθηματικών, οι μαθητές καλούνται να επιλύσουν προβλήματα που σχετίζονται με καταστάσεις της καθημερινής ζωής, με τη χρήση απλών αριθμητικών πράξεων και στοιχειωδών μαθηματικών εννοιών.

Τι ισχύει για την Α’ Λυκείου

Για την εισαγωγή στο Ωνάσειο Λύκειο, οι υποψήφιοι εξετάζονται σε δοκιμασία διάρκειας 180 λεπτών, βασισμένη στις γνώσεις και τις δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Γυμνάσιο.

Στην κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας, οι μαθητές εξετάζονται σε κείμενα διαφόρων τύπων (λογοτεχνικά, άρθρα, επιστολές, δοκίμια, πολυτροπικά κ.ά.) και στη χρήση βασικών γραμματικών και συντακτικών κανόνων. Στα Μαθηματικά, αξιολογούνται αριθμητικές, αλγεβρικές, γεωμετρικές και στατιστικές γνώσεις, με προβλήματα που συνδέονται τόσο με την καθημερινότητα όσο και με την ευρύτερη μαθηματική σκέψη.

Η εξέταση περιλαμβάνει συνολικά 50 ερωτήσεις: 25 ερωτήσεις Μαθηματικών και 25 ερωτήσεις Κατανόησης Κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας. Όλες οι ερωτήσεις είναι τύπου πολλαπλής επιλογής.

Η διαδικασία αποτελεί κομβικό βήμα για την εισαγωγή στα νεοσύστατα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία, που φιλοδοξούν να προσφέρουν ένα υψηλής ποιότητας δημόσιο εκπαιδευτικό μοντέλο με έμφαση στις δεξιότητες, τη δημιουργική σκέψη και τη σύγχρονη μάθηση.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM
Βίντεο ντοκουμέντο από τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη σε τράπεζα στην Θεσσαλονίκη

Ελλάδα / Βίντεο ντοκουμέντο από τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη σε τράπεζα στην Θεσσαλονίκη

Σε βίντεο που τραβήχτηκε λίγα λεπτά μετά την έκρηξη, διακρίνονται αστυνομικοί να σπεύδουν στο σημείο, χωρίς αρχικά να έχουν αντιληφθεί την παρουσία της βαριά τραυματισμένης γυναίκας
LIFO NEWSROOM