Σήμερα οι εισαγωγικές εξετάσεις για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία

Σήμερα οι εισαγωγικές εξετάσεις για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Σήμερα, Κυριακή 4 Μαΐου, στις 10:00 το πρωί, διεξάγονται οι εισαγωγικές δοκιμασίες δεξιοτήτων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία.

Οι εξετάσεις αφορούν τόσο στην Α’ τάξη του Ωνασείου Γυμνασίου όσο και στην Α’ τάξη του Ωνασείου Λυκείου. Οι υποψήφιοι αξιολογούνται μέσω ενιαίας δοκιμασίας, με στόχο την αποτίμηση των δεξιοτήτων και των γνώσεών τους σε δύο βασικά πεδία: την κατανόηση γραπτών κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και τα Μαθηματικά.

Τι προβλέπεται για την Α’ Γυμνασίου

Οι υποψήφιοι για το Ωνάσειο Γυμνάσιο εξετάζονται για 150 λεπτά σε δοκιμασία που βασίζεται σε δεξιότητες τις οποίες απέκτησαν κατά τη φοίτησή τους στο Δημοτικό. Ειδικότερα, στην Κατανόηση Κειμένων Ελληνικής Γλώσσας αξιολογείται η ικανότητα κατανόησης ποικίλων τύπων γραπτού λόγου (λογοτεχνικά κείμενα, δημοσιογραφικά άρθρα, πολυτροπικά κείμενα κ.ά.) καθώς και η ορθή χρήση βασικών γραμματικών και συντακτικών δομών.

Στον τομέα των Μαθηματικών, οι μαθητές καλούνται να επιλύσουν προβλήματα που σχετίζονται με καταστάσεις της καθημερινής ζωής, με τη χρήση απλών αριθμητικών πράξεων και στοιχειωδών μαθηματικών εννοιών.

Τι ισχύει για την Α’ Λυκείου

Για την εισαγωγή στο Ωνάσειο Λύκειο, οι υποψήφιοι εξετάζονται σε δοκιμασία διάρκειας 180 λεπτών, βασισμένη στις γνώσεις και τις δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Γυμνάσιο.

Στην κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας, οι μαθητές εξετάζονται σε κείμενα διαφόρων τύπων (λογοτεχνικά, άρθρα, επιστολές, δοκίμια, πολυτροπικά κ.ά.) και στη χρήση βασικών γραμματικών και συντακτικών κανόνων. Στα Μαθηματικά, αξιολογούνται αριθμητικές, αλγεβρικές, γεωμετρικές και στατιστικές γνώσεις, με προβλήματα που συνδέονται τόσο με την καθημερινότητα όσο και με την ευρύτερη μαθηματική σκέψη.

Η εξέταση περιλαμβάνει συνολικά 50 ερωτήσεις: 25 ερωτήσεις Μαθηματικών και 25 ερωτήσεις Κατανόησης Κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας. Όλες οι ερωτήσεις είναι τύπου πολλαπλής επιλογής.

Η διαδικασία αποτελεί κομβικό βήμα για την εισαγωγή στα νεοσύστατα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία, που φιλοδοξούν να προσφέρουν ένα υψηλής ποιότητας δημόσιο εκπαιδευτικό μοντέλο με έμφαση στις δεξιότητες, τη δημιουργική σκέψη και τη σύγχρονη μάθηση.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προς Δήμα: «Εντελώς αποπροσανατολιστική η αναφορά στον μισθό μας»

Ελλάδα / Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προς Δήμα: «Εντελώς αποπροσανατολιστική η αναφορά στον μισθό μας»

Σχετικά με τις απολαβές των 120.000 ευρώ ετησίως τονίζουν ότι οι «καθαρές απολαβές μας, φορολογούνται και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, ενώ καταβάλλονται από τους χρήστες του εναερίου χώρου και μάλιστα το 90% προέρχεται από ξένες αεροπορικές εταιρείες»
LIFO NEWSROOM
Καιρός: Σε εξέλιξη τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα - Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ελλάδα / Καιρός: Σε εξέλιξη τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα - Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Τα φαινόμενα μέχρι και το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρά - Στις υπόλοπες περιοχές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά
LIFO NEWSROOM
Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ελλάδα / Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος συμμετείχε στην κινητοποίηση χωρίς να έχει συγγενική σχέση με τα θύματα, θέλοντας, όπως είχε δηλώσει, να στηρίξει το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή της σορού του γιου του
LIFO NEWSROOM
Αυλώνας: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακού σταθμού μετά από καταγγελίες ότι έλειπε τούφα από τα μαλλιά παιδιού

Ελλάδα / Αυλώνας: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακού σταθμού μετά από καταγγελίες ότι έλειπε τούφα από τα μαλλιά παιδιού

Η μητέρα κατήγγειλε ότι, παραλαμβάνοντας το παιδί της το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Σεπτεμβρίου, διαπίστωσε τραυματισμούς στο κεφάλι και στο χείλος του
LIFO NEWSROOM