Σίκινος: Κανένα ίχνος από τις δύο Γαλλίδες - «Έχουμε ψάξει τα πάντα» λέει ο δήμαρχος

Σίκινος: Κανένα ίχνος από τις δύο Γαλλίδες - «Έχουμε ψάξει τα πάντα» λέει ο δήμαρχος Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου από τη Σίκινο / EUROKINISSI
0

Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες εντοπισμού των δύο ηλικιωμένων Γαλλίδων στη Σίκινο, οι αγνοούνται εδώ και 9 μέρες.

Όλες αυτές τις ημέρες, κάτοικοι, πυροσβέστες, εθελοντές αλλά και συγγενείς των αγνοούμενων «χτενίζουν» τη Σίκινο σε στεριά και θάλασσα για τον εντοπισμό τους. Η 73χρονη και η 64χρονη έμεναν σε διαφορετικά καταλύματα, όμως εικάζεται πως το πρωί της εξαφάνισής τους, ξεκίνησαν μαζί για πεζοπορία.

«Είναι ένα πολύ περίεργο συμβάν, δυσάρεστο. Δεν μπορούμε να βρούμε τι γίνεται. Το περίεργο είναι ότι έχουμε ψάξει τα πάντα, όλες τις παραλίες, τα μονοπάτια, χαράδρες, όλα τα ξωκλήσια. Έχω αρχίσει και χάνω τις ελπίδες μου. Μακάρι να βρεθούν. Ψάχνουμε με θερμική κάμερα, με σκυλιά και drone», ανέφερε ο δήμαρχος Σίκινου Βασίλης Μαράκης.

Οι δύο ηλικιωμένες τουρίστριες, αγνοούνται από το πρωί της Παρασκευής 14 Ιουνίου. Η 73χρονη είχε στείλει μήνυμα εκείνη την ημέρα από το κινητό της στον ιδιοκτήτη του καταλύματος στο οποίο έμενε, μία φωτογραφία της πεσμένη στο έδαφος, γράφοντάς του «έχω πέσει, δεν αισθάνομαι καλά».

Αυτό το μήνυμα ήταν το τελευταίο σημείο ζωής από εκείνες καθώς οι Αρχές δεν κατάφεραν από το μήνυμα να εντοπίσουν τις συντεταγμένες του σήματος του κινητού, παρά μόνο να συμπεράνουν απλώς ότι κινείτο στην ευρύτερη νότια περιοχή του νησιού. Πλέον οι έρευνες επικεντρώνονται σε μονοπάτια της περιοχής, τα οποία όμως δεν είναι όλα χαρτογραφημένα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM