Σίκινος: Κανένα ίχνος από τις δύο Γαλλίδες - «Έχουμε ψάξει τα πάντα» λέει ο δήμαρχος

Σίκινος: Κανένα ίχνος από τις δύο Γαλλίδες - «Έχουμε ψάξει τα πάντα» λέει ο δήμαρχος Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου από τη Σίκινο / EUROKINISSI
0

Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες εντοπισμού των δύο ηλικιωμένων Γαλλίδων στη Σίκινο, οι αγνοούνται εδώ και 9 μέρες.

Όλες αυτές τις ημέρες, κάτοικοι, πυροσβέστες, εθελοντές αλλά και συγγενείς των αγνοούμενων «χτενίζουν» τη Σίκινο σε στεριά και θάλασσα για τον εντοπισμό τους. Η 73χρονη και η 64χρονη έμεναν σε διαφορετικά καταλύματα, όμως εικάζεται πως το πρωί της εξαφάνισής τους, ξεκίνησαν μαζί για πεζοπορία.

«Είναι ένα πολύ περίεργο συμβάν, δυσάρεστο. Δεν μπορούμε να βρούμε τι γίνεται. Το περίεργο είναι ότι έχουμε ψάξει τα πάντα, όλες τις παραλίες, τα μονοπάτια, χαράδρες, όλα τα ξωκλήσια. Έχω αρχίσει και χάνω τις ελπίδες μου. Μακάρι να βρεθούν. Ψάχνουμε με θερμική κάμερα, με σκυλιά και drone», ανέφερε ο δήμαρχος Σίκινου Βασίλης Μαράκης.

Οι δύο ηλικιωμένες τουρίστριες, αγνοούνται από το πρωί της Παρασκευής 14 Ιουνίου. Η 73χρονη είχε στείλει μήνυμα εκείνη την ημέρα από το κινητό της στον ιδιοκτήτη του καταλύματος στο οποίο έμενε, μία φωτογραφία της πεσμένη στο έδαφος, γράφοντάς του «έχω πέσει, δεν αισθάνομαι καλά».

Αυτό το μήνυμα ήταν το τελευταίο σημείο ζωής από εκείνες καθώς οι Αρχές δεν κατάφεραν από το μήνυμα να εντοπίσουν τις συντεταγμένες του σήματος του κινητού, παρά μόνο να συμπεράνουν απλώς ότι κινείτο στην ευρύτερη νότια περιοχή του νησιού. Πλέον οι έρευνες επικεντρώνονται σε μονοπάτια της περιοχής, τα οποία όμως δεν είναι όλα χαρτογραφημένα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Πώς δρούσε το κύκλωμα - Σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα πρατήρια

Ελλάδα / Λαθρεμπόριο καυσίμων: Πώς δρούσε το κύκλωμα - Σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα πρατήρια

Από τις αρχές του 2025 έως και την εξάρθρωση της οργάνωσης, έχουν καταγραφεί 38 περιπτώσεις προμήθειας, με τη συνολική ποσότητα που έχει διακινηθεί στην Ελλάδα να υπερβαίνει τα 1,3 εκατομμύρια λίτρα βενζίνης - 22 συλλήψεις, ενώ για την υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον 8 άτομα
LIFO NEWSROOM
Κύκλωμα στην Κρήτη: Τι περιλαμβάνει η δεύτερη δικογραφία - Η Μονή Χανίων και η υπόθεση της φοιτήτριας με τη μητέρα καθαρίστρια

Ελλάδα / Κύκλωμα στην Κρήτη: Τι περιλαμβάνει η δεύτερη δικογραφία - Η Μονή Χανίων και η υπόθεση της φοιτήτριας με τη μητέρα καθαρίστρια

Νέες αποκαλυπτικές συνομιλίες - Οι κατηγορίες και οι κωδικές ονομασίες - «Μόνο δολοφονίες δεν μας έχει διατάξει ακόμα να κάνουμε»
LIFO NEWSROOM