Αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τα λάθη που οδήγησαν στην πτώση του μονοκινητήριου στην πλατεία χωριού στις Σέρρες.

 

Ο 19χρονος ερασιτέχνης πιλότος με την κατάθεση αναμένεται να δώσει σημαντικές πληροφορίες στις Αρχές που ερευνούν το ατύχημα.

 

Σύμφωνα με εκπαιδευτές σχολών πιλότων που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, ο νεαρός πιθανόν να ήταν άπειρος ενώ φέρεται να έκανε επικίνδυνους ελιγμούς. 

 

Ένα ακόμα στοιχείο το οποίο θα ελέγξουν οι Αρχές είναι το αν ο νεαρός είχε επαρκή καύσιμα για να πραγματοποιήσει την πτήση Αλεξανδρούπολη-Σέρρες.

 

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος πριν συντριβεί, έχασε μεγάλο ύψος. Ο 19χρονος χειριστής του μονοκινητήριου μεταφέρθηκε με ταξί στο νοσοκομείο.

 

Ο Δήμαρχος Αμφίπολης κ. Στέργιος Φραστανλής, δήλωσε: «Ήταν πολύ σοκαριστικό. Ως γιατρός προσέφερα τις πρώτες βοήθειες, το πήγαμε το παιδί με το ταξί στο Κέντρο Υγείας και από εκεί με ταξί διακομίστηκε στο γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Το ασθενοφόρο έπρεπε να έρθει από Σέρρες. Καταλαβαίνετε τώρα, να έρθει από Σέρρες στα 50 – 55 χλμ στον χώρο του ατυχήματος με λυπεί το γεγονός.

 

Το μονοκινητήριο αεροπλάνο έπεσε στο πλατάνι της πλατείας. Ευτυχώς το παιδί είναι πολύ καλά, έχει μόνο επιφανειακά τραύματα και εκδορές. Αν και έπεσε ακριβώς στην πλατεία, στο κέντρο του χωριού, μας βοήθησε ο Θεός να μη θρηνήσουμε θύματα. Ο πιλότος είναι στο νοσοκομείο Σερρών, μεταφέρθηκε με ταξί, δεν υπήρχε ασθενοφόρο ούτε του ΕΚΑΒ, ούτε του Κέντρου Υγείας. Με λυπεί το γεγονός αυτό. Αυτό πρέπει η πολιτεία να το δει και ο υπουργός Υγείας».