Ο «χορός» των Ρίχτερ συνεχίζεται στο Ηράκλειο, με διαρκείς μετασεισμούς, ενώ την ίδια ώρα κόβουν την ανάσα τα βίντεο που καταγράφουν τη στιγμή που χτύπησε ο «Εγκέλαδος», με τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ. 

 

Ο ισχυρός σεισμός κόστισε τη ζωή ενός ανθρώπου, ενός 65χρονου που πραγματοποιούσε εργασίες σε εκκλησία. Άλλα 20 άτομα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στο Αρκαλοχώρι και την ευρύτερη περιοχή, σε σπίτια, ναούς αλλά και στύλους της ΔΕΗ. 

 

 

 

Στο μεταξύ, συνεχείς είναι οι μετασεισμοί στην περιοχή. Ήδη, έως αυτή την ώρα, έχουν καταγραφεί οχτώ δονήσεις πάνω από 4 Ρίχτερ και πολλές ακόμη μικρότερου μεγέθους. 

 

Ο ισχυρότερος μετασεισμός σημειώθηκε στις 14:02 και ήταν μεγέθος 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο ήταν 20 χιλιόμετρα νότια- νοτιοανατολικά του Ηρακλείου. Νωρίτερα, σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ έγινε στις 11:30 και 4,5 Ρίχτερ στις 12:21, στην ίδια περιοχή. 

 

Οι σεισμολόγοι προειδοποιούν για ισχυρούς μετασεισμούς για αρκετές ημέρες, με μέγεθος ακόμη και πάνω από 5 Ρίχτερ, ενώ καλούν τους πολίτες να μην μείνουν σε σπίτια που έχουν υποστεί ρωγμές, πριν γίνει έλεγχος, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο. 

 

Στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου θα στηθούν σκηνές, προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί απόψε 2.500 άνθρωποι, δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, που βρέθηκε στην περιοχή. 

 

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, δήλωσε ότι γίνονται επαφές προκειμένου να βρεθούν ξενοδοχειακές μονάδες για φιλοξενία, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσο καιρό θα χρειαστεί να μείνουν μακριά από τα σπίτια τους αυτοί οι άνθρωποι.