Σαρηγιάννης: Το πιο λογικό είναι να «θυσιάσουμε» τις Απόκριες για να «σωθεί» το Πάσχα

Σαρηγιάννης: Το πιο λογικό είναι να «θυσιάσουμε» τις Απόκριες για να «σωθεί» το Πάσχα Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Για μια «εύθραυστη ισορροπία» μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης σχετικά με την επιδημιολογική εξέλιξη της χώρας τονίζοντας, ωστόσο, ότι επί του παρόντος βρισκόμαστε σε «φάση σταθεροποίησης». 

«Αυτή τη στιγμή είμαστε κυρίως σε φάση σταθεροποίησης λόγω του ρυθμού εμβολιασμού και του ποσοστού του πληθυσμού που χάνει την ανοσία επειδή για παράδειγμα έκανε τις δύο δόσεις πολύ νωρίς και δεν έχει κάνει την τρίτη δόση ενδιάμεσα» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, «ο συνδυασμός αυτός είναι σε μια πολύ εύθραυστη δυναμική ισορροπία που έχουμε διακυμάνσεις και το αν θα πάμε τελικά στο σενάριο της αύξησης ή όχι μετά τα μισά του Φλεβάρη εξαρτάται καθαρά από αυτό, από το κατά πόσο δηλαδή θα προλάβουμε να εμβολιασθούμε πριν χαθεί η ανοσία μας». 

Σε ερώτηση για το αν θα κληθούμε να «θυσιάσουμε τις Απόκριες λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων σε μια προσπάθεια να «σωθεί» το Πάσχα, ο κ. Σαρηγιάννης απάντησε πως «θα ήθελα να πω όχι αλλά είναι η πιο λογική προσέγγιση αυτή τη στιγμή». 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ