Να μην ανοίξουν καθόλου Γυμνάσια και Λύκεια, πλην της Γ' Λυκείου, πρότεινε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

 

Μιλώντας στο OPEN, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι κατά την άποψή του μόνο η Γ' Λυκείου θα πρέπει να επιστρέψει στα δια ζώσης μαθήματα.

 

«Η Γ' Λυκείου είναι διαφορετική περίπτωση λόγω των πανελληνίων εξετάσεων. Τα Γυμνάσια και η Α' και Β' Λυκείου, θεωρώ, ότι δεν θα έπρεπε να ανοίξουν καθόλου μέχρι το τέλος της χρονιάς», τόνισε.

 

 

Ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε επίσης ότι αν ανοίξουν το λιανικό εμπόριο και τα γυμνάσια ταυτόχρονα θα έχουμε μεγαλύτερα διασπορά και μπορεί να φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα τη μέρα, κάτι που, όπως υπογράμμισε, δεν θα το αντέξει το σύστημα υγείας.

 

 

«Αυτό θα είναι η αρχή του τρίτου κύματος, το οποίο αν το αφήναμε να εξελιχθεί, τέλος Μαρτίου θα βλέπαμε την κορύφωση», ανέφερε. 

 

Διχογνωμία για το άνοιγμα των σχολείων

 

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, εκτίμησε ότι είναι μικρό το ρίσκο και ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν και τα γυμνάσια και τα λύκεια από την Δευτέρα μαζί με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

 

Παράλληλα, είπε ότι θα μπορούσαν από τις 18 Ιανουαρίου να ανοίξουν και τα καταστήματα με ραντεβού και SMS αν δεν δούμε την ερχόμενη εβδομάδα μεγάλο κόστος, δηλαδή αυξημένο αριθμό κρουσμάτων λόγω των εορτών και κυρίως λόγω των Θεοφανίων.