Σαρηγιάννης: 100.000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα - 2.700 το 24ωρο στις επόμενες μέρες

Σαρηγιάννης: 100.000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα - 2.700 το 24ωρο στις επόμενες μέρες Facebook Twitter
Σαρηγιάννης: 100.000 τα ενεργά κρούσματα - Στα 2.700 αναμένονται τα ημερήσια τις επόμενες μέρες (Eurokinissi)
0

Περίπου 100.000 ενεργά κρούσματα υπολογίζονται αυτή τη στιγμή στη χώρα, σύμφωνα με τον καθηγητή περιβαλλοντικής και υγειονομικής μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Τα μέτρα, που έχουν ληφθεί «δεν φτάνουν για να κάμψουμε πλήρως την πανδημία μέχρι τα Χριστούγεννα» επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα αυτών που τίθενται σε εφαρμογή από αύριο Τρίτη και για έναν μήνα,  θα αρχίσουν να φαίνονται από τις 7 Νοεμβρίου κι έπειτα.

Ωστόσο, μέχρι τότε ο αριθμός των κρουσμάτων, αναμένεται να αγγίξει τα 2.700. Με την τήρηση των μέτρων, ο αριθμός αυτός θα αρχίσει να κάμπτεται μετά από μια εβδομάδα επισήμανε.

Υπογράμμισε δε, ότι το καλύτερο σενάριο είναι «να φτάσουμε στα 1.300 κρούσματα» ενώ τόνισε ότι θα χρειαστούν και επιπλέον νέα μέτρα.

«Πρώτα από όλα πρέπει να βελτιώσουμε την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με περισσότερα λεωφορεία και με συσκευές απολύμανσης του αέρα για να μειώσουμε το ιικό φορτίο, ενώ πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό των τυχαίων δειγματοληπτικών ελέγχων στον πληθυσμό» επισήμανε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ελλάδα / Μιχάλης Μαρμαρινός από Δελφούς: «Δεν υπάρχει το "εγώ" χωρίς τον συνάνθρωπο»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου συμμετείχε μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιο Στυλιανίδη και τον επικεφαλής ιατρό αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών, Αδριανό Γολέμη, σε μια συζήτηση όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η αποδοχή, η συμπερίληψη, η ψυχική υγεία και η αξία της συνεργασίας, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
THE LIFO TEAM