Σάκης Αρναούτογλου: Απαντά «σε όσους υπονοούν ότι τους τρομοκράτησε» για την κακοκαιρία EVA

Σάκης Αρναούτογλου: Απαντά «σε όσους υπονοούν ότι τους τρομοκράτησε» για την κακοκαιρία EVA Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Θέση για την κακοκαιρία EVA που δεν ήταν τελικά τόσο «άγρια» όσο αναμενόταν πήρε και ο Σάκης Αρναούτογλου, μετά την σχετική τοποθέτηση και του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Μέσω ανάρτησης στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου έστειλε μήνυμα σε όσους υπονοούν ότι τους «τρομοκράτησε» για την κακοκαιρία, παραπέμποντας στα βίντεο με τα δελτία καιρού, που προβλήθηκαν στην ΕΡΤ3.

«Φίλες και φίλοι! Κάποιοι στα μηνύματα τους υπονοούν ότι τους τρομοκράτησα καιρικά μέσα από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 και από τη σελίδα μου στο facebook όσον αφορά στον καιρό του Σαβ/κύριακου.Εσείς που τα γράφετε όλα αυτά μπορείτε σας παρακαλώ να μου δείξετε τα σημεία στα οποία τρομοκρατηθήκατε από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 ή από εδώ έτσι ώστε να τα δούμε όλοι? ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ!!», έγραψε.

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης στο δελτίο ειδήσεων του Open εξήγησε γιατί η κακοκαιρία EVA δεν ήταν τελικά τόσο «άγρια», κάνοντας αρχικά λόγο για μια «αρκετά δύσκολη προγνωστικά κακοκαιρία» και εν συνεχεία περιέγραψε πώς έφτασε πιο ήπια.

«Έδωσε μεγάλο όγκο νερού ιδιαίτερα προς την κεντρική και νότια Ιταλία και όταν έφτασε εδώ, το είχαμε χωρίσει σε τρία στάδια. Το πρώτο πέρασε κανονικά μέσα στη νύχτα και τα ξημερώματα έφτασε η καταιγίδα και στην Αττική. Το δεύτερο στάδιο όμως εμφάνισε καθυστέρηση σε ό,τι αφορά τη μετατόπισή του. Αυτό έδωσε μια ευκαιρία στον ψυχρότερο αέρα να καλύψει μεγαλύτερα στρώματα μέσα στην ατμόσφαιρα και έτσι η δεύτερη φάση έφτασε πιο ήπια και πιο αποδιοργανωμένη σε ό,τι αφορά μεγάλο τμήμα κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό», είπε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ