Πυρκαγιές στο Θεολόγο: Στον εισαγγελέα ο 14χρονος- «Έβαζε φωτιές γιατί ήθελε να βλέπει φλόγες και καπνό»

Πυρκαγιές στο Θεολόγο: Στον εισαγγελέα ο 14χρονος- «Έβαζε φωτιές γιατί ήθελε να βλέπει φλόγες και καπνό» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI
0

Ο 14χρονος καθ' ομολογία εμπρηστής που συνελήφθη στη Φθιώτιδα φέρεται να ευθύνεται για 9 από τις 13 φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο διάστημα στον Θεολόγο.

Ο δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές, μιλώντας στο Open, αποκάλυψε ότι ο 14χρονος μετά τη σύλληψή του είπε στους πυροσβέστες ότι έβαζε τις φωτιές διότι του άρεσε να βλέπει τις φλόγες και τον καπνό.

Ο ανήλικος καθ' ομολογία δράστης εντοπίστηκε να βάζει φωτιές από κάμερες κλειστού κυκλώματος χρησιμοποιώντας σπίρτα και κατηγορείται για πυρκαγιές που σημειώθηκαν από 5 Αυγούστου μέχρι και 17 Αυγούστου.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, ο 14χρονος οδηγείται στην Εισαγγελία Λαμίας κατηγορούμενος για το κακούργημα συμμετοχής σε εμπρησμό, ενώ οι γονείς του κατηγορούνται για το πλημμέλημα αμέλειας ανηλίκου. Να σημειωθεί πως η υπερασπιστική γραμμή της οικογένειας αναφέρει πως το παιδί δεν έβαλε τις φωτιές.

Σύμφωνα με το lamiareport, οι άνθρωποι του Ανακριτικού της Π.Υ. Λαμίας και οι αστυνομικοί της Υ.Α. Λαμίας, επί 12 ημέρες συγκέντρωναν στοιχεία από ευρήματα στον τόπο των 13 πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το ανωτέρω διάστημα, αξιολογούσαν καταθέσεις μαρτύρων, και συγκέντρωναν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, προκειμένου να δέσουν την υπόθεση και να καταλήξουν στον ανήλικο, καθ’ ομολογία εμπρηστή.

Η δράση του 14χρονου φέρεται να ξεκίνησε την Πέμπτη 5 Αυγούστου με την εκδήλωση τεσσάρων πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή του Θεολόγου, όπου η θερμοκρασία άγγιζε τους 44 βαθμούς.

Ακολούθησε η μεγάλη πυρκαγιά την Παρασκευή 6 Αυγούστου που κατέκαψε 23 σπίτια, μηχανήματα και εκατοντάδες στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων και η πυρκαγιά το απόγευμα της Τρίτης 17 Αυγούστου στον Προφήτη Ηλία, ενώ είχαν προηγηθεί άλλες εφτά πυρκαγιές στις 8, 12, 13 και 15 του ίδιου μήνα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ