Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς - Χωρίς ΗΣΑΠ, τρένα και προαστιακό

Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς - Χωρίς ΗΣΑΠ, τρένα και προαστιακό Facebook Twitter
0

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Πρωτομαγιά μετρό (γραμμή 2&3), τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, όπως αποφάσισαν τα σωματεία εργαζομένων τους.

Ωστόσο, ακινητοποιημένα θα είναι ο ηλεκτρικός (πρώην ΗΣΑΠ) και τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Οι εργαζόμενοι στα ανωτέρω μέσα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας, την Παρασκευή 1 Μαΐου λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία.

Στο μεταξύ, αύριο Πέμπτη 30 Απριλίου δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο μεταξύ Θεσσαλονίκης - Σερρών της αμαξοστοιχίας 3632. Την Παρασκευή 1η Μαΐου καταργούνται όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου.

Το Σάββατο 2 Μαΐου στο τμήμα γραμμής μεταξύ Σερρών-Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 3631.

Σημειώνεται πως την ημέρα της Πρωτομαγιάς δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Σε ανακοίνωση του, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ τονίζει: «Ημέρα μνήμης και τιμής η Πρωτομαγιά για τους αγωνιστές της εργατικής τάξης που φέτος εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού την τιμούμε με διαφορετικό τρόπο. Συνεχίζουμε τον καθημερινό μας αγώνα για προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Φροντίζουμε για την ασφαλή μετακίνηση των εργαζομένων που και εκείνοι συμβάλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση αυτής της σοβαρότατης υγειονομικής κρίσης».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινές φυλάκισης σε 13 άτομα για παράνομες επιχορηγήσεις στη Φθιώτιδα

Ελλάδα / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινές φυλάκισης σε 13 άτομα για παράνομες επιχορηγήσεις στη Φθιώτιδα

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, 12 από τους εμπλεκόμενους φέρονται να αποκόμισαν συνολικά παράνομα οφέλη άνω των 440.000 ευρώ, με τις επιδοτήσεις που έλαβε ο καθένας να κυμαίνονται από 13.000 έως και 91.000 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Νέα αίτηση αποφυλάκισης από τον καταδικασθέντα για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Ελλάδα / Νέα αίτηση αποφυλάκισης από τον καταδικασθέντα για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Ο Ζακ Κωστόπουλος, ακτιβιστής για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα και γνωστός drag performer, έχασε τη ζωή του στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό έξω από κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος
LIFO NEWSROOM