Πρωτοδικείο: Απαγορεύεται στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης»

Πρωτοδικείο: Απαγορεύεται στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης» Facebook Twitter
eurokinissi
0

Δεκτή έγινε από το Πρωτοδικείο η αίτηση για προσωρινή διαταγή που κατέθεσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή που ισχυρίζεται ότι είναι γιός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, που πέθανε στις 2 Σεπτεμβρίου, Μίκη Θεοδωράκη.

Το δικαστήριο με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σήμερα απαγορεύει στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης».

Ο 54χρονος Νίκος Κουρής τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ως «άγνωστος γιος» του Μίκη Θεοδωράκη, χρησιμοποιώντας μάλιστα το επώνυμό του στην επαγγελματική του ζωή.

Η εντολή του Πρωτοδικείου θα έχει ισχύ μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων της κ. Θεοδωράκη που θα εκδικαστεί στις 30 Νοεμβρίου.

«Ό, τι έκανα εδώ και 20 χρόνια σαν Νίκος Θεοδωράκης το έκανα με τη συναίνεση του. Το είχε αποδεχτεί και δε με αμφισβήτησε ποτέ. Θα προχωρήσω σε επόμενο βήμα για να αποδειχθεί με τεστ DNA. Εγώ υιοθέτησα το επίθετο «Θεοδωράκης» αισθανόμενος ότι θέλω να έρθω κοντά στις ρίζες μου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρής χτες.

Επίσης, υποστήριξε ότι δεν επιθυμούσε το όλο θέμα να πάρει δημοσιότητα και ότι δεν διεκδικεί κάτι από την περιουσία του Μίκη Θεοδωράκη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ