Πρόστιμο 69.150€ σε ιδιωτική κλινική- Χρέωνε τα τεστ κορωνοϊού ακριβότερα από το πλαφόν

Πρόστιμο 69.150€ σε ιδιωτική κλινική- Χρέωνε τα τεστ κορωνοϊού ακριβότερα από το πλαφόν Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Πρόστιμο ύψους 69.150 ευρώ επιβλήθηκε στην ιδιωτική κλινική «ΙΑΣΩ», με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, επειδή χρέωνε τα τεστ κορωνοϊού ακριβότερα από το πλαφόν. 

Σε έλεγχο της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς στην ιδιωτική κλινική διαπιστώθηκε ότι παραβιάστηκαν οι διατάξεις περί επιβολής ανώτατης τιμής στην τιμή του μοριακού τεστ κορωνοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. 

«Βάσει της κείμενης νομοθεσίας, οι επωνυμίες των επιχειρήσεων στις οποίες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο εφ’ όσον αυτό υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ δημοσιοποιούνται, ενώ κάθε επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα να προσφύγει στα δικαστήρια», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση. 

Πρόστιμο σε δύο βενζινάδικα 

Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε και την επιβολή προστίμων, συνολικού ύψους 10.000 ευρώ, σε δύο βενζινάδικα, για αθέμιτη κερδοφορία. 

Πρόκειται για ένα πρατήριο καυσίμων στο Ναύπλιο και ένα στο Ηράκλειο, όπου σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας.

Ταυτόχρονα, έγινε σύσταση σε βενζινάδικο στη Μήλο, ώστε «να παύσουν την παράνομη πρακτική αποκόμισης οφέλους υπέρ του κανονικού», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου. 
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ