Πράσινο φως και για τους εμβολιασμούς των παιδιών 5-11 ετών έδωσε η Επιτροπή Εμβολιασμών, επεσήμανε κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου


«Η Επιτροπή Εμβολιασμών άναψε και το πράσινο φως προκειμένου να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και των παιδιών από 5 έως 11 ετών. Η πλατφόρμα ωστόσο για τα ραντεβού των παιδιών αυτών θα ανοίξει μόλις γίνει παραλαβή των εμβολίων που προορίζονται για αυτές τις ηλικίες» τόνισε ο ίδιος. 

 

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, ο ίδιος δήλωσε πως «έχει να κάνει με το πότε θα έχουμε τα εμβόλια τα οποία είναι διαφορετικά γιατί είναι διαφορετική η δοσολογία». 

 

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, στις αρχές του έτους», συνέχισε ενώ τόνισε πως για κάθε κατηγορία πληθυσμού η κυβέρνηση θα φροντίσει να ενημερώνει σωστά και υπεύθυνα.


Σχετικά με την στρατηγική της κυβέρνησης εν όψει των εορτών δήλωσε πως είναι αυτή που η κυβέρνηση έχει αναλύσει, με όπλα την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης, τους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων και τη συνεχή προσπάθεια στήριξης του συστήματος υγείας.

 

Ρωτήθηκε επίσης από τι θα εξαρτηθεί η ενδεχόμενη επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. «Έχουμε συγκεκριμένη πολιτική. Εστιάζουμε στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, κυρίως στους ευάλωτους συμπολίτες μας που είναι 60 ετών και άνω. Βλέπουμε ότι οι συμπολίτες μας ανταποκρίνονται. Εξελίσσεται γρήγορα και ο εμβολιασμός της 3ης δόσης και της 1ης για τους ανεμβολίαστους. Παρακολουθούμε τα μεγέθη και δίνουμε έμφαση με όλους τους τρόπους ώστε να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη», απάντησε.