Πώς θα μοιάζει η ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα;

Πώς θα μοιάζει η ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα; Facebook Twitter
10

Η Washington Post παρουσιάζει 10 ενδιαφέροντα facts για τις αλλαγές που θα έφερνε ένα διαζύγιο Ελλάδας - Ευρωζώνης με τα στοιχεία από Eurostat - CIA Factbook - World Health Organization - International Olive Council - Stockholm International Peace Research Institute- Portland State University.

Πληθυσμός

Θα υπάρχουν 3.2%  λιγότεροι άνθρωποι αλλά θα είναι νεότεροι.Ο μέσος όρος ηλικίας στην ευρωζώνη είναι στα 39.6 χρόνια ενώ στην Ελλάδα στα 42.3 χρόνια.

Οικονομία

 Η ευρωζώνη θα χάσει μόνο το 1.8% της οικονομικής παραγωγής της. Το GDP (ΑΕΠ) κατά κεφαλήν ουσιαστικά θα ανέβει κατά 1.5%.

Χρέος

Αν η Ελλάδα φύγει από την ευρωζώνη το δημόσιο χρέος στην ζώνη του ενιαίου νομίσματος συνολικά θα μειωθεί κατά 3.4% αλλά το ιδιωτικό χρέος μόνο κατά 0.9%.

Άμυνα

Η Ελλάδα βρίσκεται στην έβδομη θέση ανάμεσα στις 19 χώρες της ευρωζώνης σε στρατιωτικές δαπάνες ανά κάτοικο. Χωρίς αυτό, οι κατα κεφαλήν ετήσιες στρατιωτικές δαπάνες θα ήταν 0.4% ψηλότερες από το 2014.

Ελαιόλαδο

Η ευρωζώνη θα χάσει 24.5% της παραγωγής της σε ελαιόλαδο.

Θρησκεία

Η ευρωζώνη θα χάσει το 84% των Ορθόδοξων Χριστιανών της.

Γάμος

Η ευρωζώνη θα έχει 4.1% λιγότερους γάμος και μόνο 2% λιγότερα διαζύγια.

Ακτογραμμή

Η ευρωζώνη θα είναι 4.6% μικρότερη αλλά θα έχει 31.3% λιγότερες ακτές μιας και η Ελλάδα έχει περίπου 2.000 νησιά.

Υψόμετρο

Το μέσο υψόμετρο θα μειωθεί κατά 157 μέτρα (515 πόδια). Το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας είναι το μυθικό βουνό του Ολύμπου (2.917 μέτρα).

Καπνιστές

Η ευρωζώνη θα έχει 4.8% λιγότερους καπνιστές. Μόνο η Αυστρία έχει μεγαλύτερο ποσοστό καπνιστών από 15 ετών και άνω.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Συμπληρώνω: Θα πέσει κατά 70% ο ευρωπαϊκός μέσος χρόνος παραμονής σε καφετέρια, κατά 60% οι Ευρωπαίοι ξερόλες, κατά 50% το κορναρισμα στους δρόμους της ευρωζωνης, κατά 3% οι Ευρωπαίοι-πρόβατα που πιστεύουν ότι τους λένε τα κανάλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ