Πώς θα μοιάζει η ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα;

Πώς θα μοιάζει η ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα; Facebook Twitter
10

Η Washington Post παρουσιάζει 10 ενδιαφέροντα facts για τις αλλαγές που θα έφερνε ένα διαζύγιο Ελλάδας - Ευρωζώνης με τα στοιχεία από Eurostat - CIA Factbook - World Health Organization - International Olive Council - Stockholm International Peace Research Institute- Portland State University.

Πληθυσμός

Θα υπάρχουν 3.2%  λιγότεροι άνθρωποι αλλά θα είναι νεότεροι.Ο μέσος όρος ηλικίας στην ευρωζώνη είναι στα 39.6 χρόνια ενώ στην Ελλάδα στα 42.3 χρόνια.

Οικονομία

 Η ευρωζώνη θα χάσει μόνο το 1.8% της οικονομικής παραγωγής της. Το GDP (ΑΕΠ) κατά κεφαλήν ουσιαστικά θα ανέβει κατά 1.5%.

Χρέος

Αν η Ελλάδα φύγει από την ευρωζώνη το δημόσιο χρέος στην ζώνη του ενιαίου νομίσματος συνολικά θα μειωθεί κατά 3.4% αλλά το ιδιωτικό χρέος μόνο κατά 0.9%.

Άμυνα

Η Ελλάδα βρίσκεται στην έβδομη θέση ανάμεσα στις 19 χώρες της ευρωζώνης σε στρατιωτικές δαπάνες ανά κάτοικο. Χωρίς αυτό, οι κατα κεφαλήν ετήσιες στρατιωτικές δαπάνες θα ήταν 0.4% ψηλότερες από το 2014.

Ελαιόλαδο

Η ευρωζώνη θα χάσει 24.5% της παραγωγής της σε ελαιόλαδο.

Θρησκεία

Η ευρωζώνη θα χάσει το 84% των Ορθόδοξων Χριστιανών της.

Γάμος

Η ευρωζώνη θα έχει 4.1% λιγότερους γάμος και μόνο 2% λιγότερα διαζύγια.

Ακτογραμμή

Η ευρωζώνη θα είναι 4.6% μικρότερη αλλά θα έχει 31.3% λιγότερες ακτές μιας και η Ελλάδα έχει περίπου 2.000 νησιά.

Υψόμετρο

Το μέσο υψόμετρο θα μειωθεί κατά 157 μέτρα (515 πόδια). Το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας είναι το μυθικό βουνό του Ολύμπου (2.917 μέτρα).

Καπνιστές

Η ευρωζώνη θα έχει 4.8% λιγότερους καπνιστές. Μόνο η Αυστρία έχει μεγαλύτερο ποσοστό καπνιστών από 15 ετών και άνω.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Συμπληρώνω: Θα πέσει κατά 70% ο ευρωπαϊκός μέσος χρόνος παραμονής σε καφετέρια, κατά 60% οι Ευρωπαίοι ξερόλες, κατά 50% το κορναρισμα στους δρόμους της ευρωζωνης, κατά 3% οι Ευρωπαίοι-πρόβατα που πιστεύουν ότι τους λένε τα κανάλια