Παλιός πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, ήταν ο χειριστής του ελικοπτέρου που κατέπεσε το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και στον Γαλατά. 

 

Ο Νίκος Καρυστινός είχε αποφοιτήσει από τη Σχολή Ικάρων και ήταν έμπειρος πιλότος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του LiFO,gr, ο Νίκος Καρυστινός πετούσε Super Puma όσο ήταν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και είχε διατελέσει και διοικητής στην Σαντορίνη. Ήταν ηλικίας περίπου 55 ετών. 

 

Τόσο ο Καρυστινός όσο και οι δύο Ρώσοι τουρίστες που μετέφερε, με προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ανασύρθηκαν νεκροί από την καμπίνα του ελικοπτέρου, που χτύπησε καλώδια μέσης τάσης και έπεσε στο νερό, σε βάθος περίπου πέντε μέτρων. Το νησί παραμένει χωρίς ρεύμα και σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης θα γίνει το πρωί. 

 

Πόρος: Αυτός είναι ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στη θάλασσα

 

Πόρος: Αυτός είναι ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στη θάλασσα
Φωτογραφίες του πιλότου έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»

 

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τον Γαλατά και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κατέληξε στον βυθό. Οι δύο σοροί βρέθηκαν δεμένες με τους ιμάντες ασφαλείας ενώ ο τρίτος άντρας είχε λυθεί.  

 

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε.» το ελικόπτερο τύπου Agusta A 109 ήταν ιδιοκτησίας της θυγατρικής της εταιρείας «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.». «Το ως άνω ελικόπτερο είχε παραχωρηθεί / εκμισθωθεί ήδη από ετών προς πλήρη διαχείριση και εκμετάλλευση στην εταιρεία με την επωνυμία "I FLY ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε."», αναφέρει η εισηγμένη εταιρεία στο χρηματιστήριο αξιών. «Το ΔΣ της Εταιρείας εκφράζει τη λύπη του για το ως άνω θλιβερό γεγονός, θα ενημερώσει δε άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του ανωτέρω θέματος». 

 

Το σχέδιο πτήσης

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας το ελικόπτερο με κατατεθειμένο σχέδιο πτήσης, «προερχόμενο από Κρανίδι με προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και με ενδιάμεση στάση την περιοχή του Γαλατά για να παραλάβει δύο επιβάτες» έχασε την επαφή του με τον Πύργο Έλεγχου Αθηνών και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές για τον εντοπισμό του.

 

Πόρος: Αυτός είναι ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στη θάλασσα

 

Στις 15:32 τοπική ώρα ο πιλότος του ελικοπτέρου επικοινώνησε με την προσέγγιση Αθηνών και ανακοίνωσε ότι σε μερικά λεπτά αναχωρεί από Γαλατά, αλλά μετά από αυτή την συνομιλία χάθηκε η οποιαδήποτε επικοινωνία με το κέντρο. Η ΥΠΑ από την στιγμή που δεν είχε επικοινωνία με το πτητικό μέσο ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης καθώς και την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων δίνοντας το τελευταίο στίγμα του ελικοπτέρου για να προχωρήσουν τις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης των επιβαινόντων.

 

Το πολίτικο ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία ifly η όποια εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων. Η Υπηρεσία περιμένει τα αποτελέσματα των επιτόπιων ελέγχων και ερευνών από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

 

Το θάνατο των δύο Ρώσων που επέβαιναν στο ιδιωτικό ελικόπτερο επιβεβαίωσε η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα. «Επιβεβαιώνουμε ότι δύο Ρώσοι επέβαιναν στο ελικόπτερο που συνετρίβη κοντά στον Πόρο. Και οι δύο Ρώσοι είναι νεκροί, όπως επίσης και ο πιλότος – Έλληνας πολίτης», δήλωσε στο Sputnik o ακόλουθος Τύπου της Ρωσικής πρεσβείας, Βασίλι Γαβρίλοφ. 

 

Νέο βίντεο από την απογείωση και την πτώση του ελικοπτέρου