Πόρος: Τρεις νεκροί από την πτώση του ελικοπτέρου - Ανασύρθηκαν οι σοροί

Πόρος: Τρεις νεκροί από την πτώση του ελικοπτέρου - Ανασύρθηκαν οι σοροί Facebook Twitter
0

Τρεις νεκροί είναι ο απολογισμός από την πτώση ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και στον Γαλατά. 

Όπως έγινε γνωστό, από την καμπίνα του πολιτικού ελικοπτέρου τύπου Augusta 109, ανασύρθηκαν νεκροί τρεις άνδρες - δύο Ρώσοι τουρίστες και ο Έλληνας πιλότος. Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο μετέφερε τους τουρίστες στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος». 

Στις 15:40μ.μ, το ελικόπτερο έπεσε αρχικά πάνω σε καλώδια μεσαίας τάξης με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη στο αεροσκάφος που στη συνέχεια έπεσε στο νερό, σε βάθος περίπου πέντε μέτρων.

Η μονάδα υποβρυχίων αποστολών εντόπισε τις σορούς που μεταφέρονται αυτή την ώρα στο κέντρο υγείας Γαλατά. Το σκάφος είχε απογειωθεί από το Κρανίδι με ενδιάμεσο σταθμό τον Γαλατά από όπου παρέλαβε τους τουρίστες. Οι έρευνες συνεχίζονται στο σημείο για να διαπιστωθούν οι ακριβείς αιτίες του πολύνεκρού δυστυχήματος. 

Ο αντιδήμαρχος Πόρου Γιώργος Κουτουζής περιέγραψε τη στιγμή που το ελικόπτερο μπλέχτηκε σε καλώδια της ΔΕΗ σε εμφανές σημείο: «Είδα την έκρηξη από την τάση. Το ελικόπτερο εξερράγη από το βραχυκύκλωμα. Από τη μεγάλη τάση οι επιβάτες ενδέχεται να σκοτώθηκαν από ηλεκτροπληξία», εκτίμησε ο κ. Κουτουζής.

Μπλακ άουτ στον Πόρο
Το ελικόπτερο χτύπησε σε καλώδια μεσαίας τάσης (χιλιάδων Volt) και από εκείνη την ώρα οι κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Πόρος: Τρεις νεκροί από την πτώση του ελικοπτέρου - Ανασύρθηκαν οι σοροί Facebook Twitter

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπέβαλε αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες. Ο ΔΕΔΔΗΕ δεσμεύθηκε να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη εντός της ημέρας. 

Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ, οι δύο Ρώσοι παραθέριζαν σε γνωστό ξενοδοχείο που παρέχει υπηρεσίες αερομεταφοράς με ελικόπτερο και, σύμφωνα με κατοίκους, ο πιλότος έκανε συχνά δρομολόγια πάνω από την περιοχή.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM