Πορεία προσφύγων κι αλληλέγγυων στην γερμανική πρεσβεία

Πορεία προσφύγων κι αλληλέγγυων στην γερμανική πρεσβεία Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Πορεία προς την γερμανική πρεσβεία πραγματοποίησαν πρόσφυγες-απεργοί πείνας και αλληλέγγυοι, με αίτημα να ικανοποιηθεί το δικαίωμα για επανένωση με τις οικογένειες τους.

Εδώ και μία εβδομάδα, δεκατέσσερις πρόσφυγες πολέμου βρίσκονται σε απεργία πείνας κι έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Συντάγματος.

«Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα, να επιταχυνθεί η διαδικασία επανένωσης με τις οικογένειές μας και να μπει τέλος στην πολύχρονη, επικίνδυνη περιπλάνηση των ίδιων και των μελών της οικογένειάς μας.

Ενώ οι αιτήσεις έχουν γίνει ήδη αποδεκτές και ο νόμος προβλέπει να επανενωθούν εντός 6μήνου, μας καθυστερούν για μήνες και μας καταδικάζουν στην αβεβαιότητα και μας κρατάνε μακριά από τους δικούς μας» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους.

Σημειώνεται ότι σήμερα, στο Βερολίνο, έχει οργανωθεί αντίστοιχη δράση κινητοποίησης από τους συγγενείς τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ένας στους επτά ενήλικες στην Ελλάδα έχει βιώσει σεξουαλική βία κατά την παιδική ηλικία, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα

Ελλάδα / Ένας στους επτά ενήλικες στην Ελλάδα έχει βιώσει σεξουαλική βία κατά την παιδική ηλικία, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα

Το ποσοστό των γυναικών που βίωσαν σεξουαλική βία ως παιδιά στην Ελλάδα ανέρχεται σε 12,1% και το ποσοστό των ανδρών 15,3% - Παγκόσμια έρευνα με επικεφαλής την Ελληνίδα Εμμανουέλα Γακίδου
LIFO NEWSROOM