Πεζοί και ποδήλατα «καταλαμβάνουν» το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πεζοί και ποδήλατα «καταλαμβάνουν» το κέντρο της Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Πεζοί και ποδήλατα «καταλαμβάνουν» σήμερα το κέντρο της Θεσσαλονίκης και δημιουργούν, έστω και για λίγες ώρες, μία πόλη-παράδειγμα βιώσιμης κινητικότητας.


Στην πλατεία Αριστοτέλους, οι ποδηλάτες, και ειδικά τα παιδιά, έχουν την τιμητική τους, αφού μπορούν μέχρι και αύριο να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα 1.200 τ.μ., που έχει στήσει η Active Hellas Κοιν.Σ.ΕΠ., σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη συμμετοχή της Τροχαίας Θεσσαλονίκης.


Συγκεκριμένα, τα παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών, με επαρκή γνώση οδήγησης ποδηλάτου, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν, με βιωματικό τρόπο, τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να αναγνωρίζουν τα σήματα που αφορούν τη διακίνηση των τροχοφόρων, να «διαβάζουν» τους κινδύνους που παραμονεύουν στον δρόμο και πώς να τους αποφεύγουν, να σχεδιάζουν ασφαλείς διαδρομές, να σέβονται και να τηρούν τους κανόνες.


Τα παιδιά θα χρησιμοποιούν εγκεκριμένα ποδήλατα, εξοπλισμό και κράνη, ενώ σε όλη τη διάρκεια του διημέρου θα γίνονται επιδείξεις δεξιοτεχνίας, διαγωνισμοί, έπαθλα και κληρώσεις.


Αυτή η δράση αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής για την ορθή και ασφαλή χρήση του ποδηλάτου στο αστικό περιβάλλον, «ΠοδηλατίΖΩ με ασφάλεια», το οποίο υλοποιείται από την Active Hellas Κοιν.Σ.ΕΠ. καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς και έχει την έγκριση ενημερωτικών παρεμβάσεων στα σχολεία της χώρας από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.


Παράλληλα, στο πλαίσιο της σημερινής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει προχωρήσει στην πεζοδρόμηση, έως τις 22:00, της Αγίας Σοφίας μεταξύ των οδών Τσιμισκή και Λεωφόρου Νίκης και διοργανώνει ποδηλατοδρομία, στις 17:00, από το Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας έως την Αγίας Σοφίας.


Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης έχει κάνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για σήμερα, μέχρι τις 22:00, και ως εκ τούτου η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τις οδούς Τσιμισκή, Μητροπολίτου Ιωσήφ, Λεωφόρο Νίκης και τους λοιπούς δρόμους της περιοχής, ενώ η κίνηση των οχημάτων στις καθέτους οδούς Μητροπόλεως και Προξένου Κορομηλά θα διεξάγεται κανονικά. Τέλος, δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση, όλων των οχημάτων, εκατέρωθεν της οδού Αγίας Σοφίας, στο αποκλεισμένο τμήμα όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια οφειλόμενη απάντηση στην καταγγελία των κατοίκων Θεσσαλίας για τα ζώα συντροφιάς

Ελλάδα / Μια οφειλόμενη απάντηση στην καταγγελία των κατοίκων Θεσσαλίας για τα ζώα συντροφιάς

Στις καταγγελίες απαντούν η ειδική Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, Μαριάνθη Δημοπούλου, η εκπρόσωπος του «Διασώζω«, Ερμιόνη Γιαννακού, και η διευθύντρια προγράμματος Zero Stray Academy, Σταματίνα Σταματάκου
NEWSROOM