Πέθανε το «κοριτσάκι με τις ξύστρες» - Η τυφλή γυναίκα από τη Φλώρινα που μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες

Πέθανε το «κοριτσάκι με τις ξύστρες» - Η τυφλή γυναίκα από τη Φλώρινα που μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες Facebook Twitter
0

Πέθανε σε ηλικία 46 ετών η Δήμητρα Κουτσουρίδου που το 2004 είχε μπει στο ρεκόρ Γκίνες καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ και συγκεντρώνοντας 8.514 ξύστρες από όλο το κόσμο.

Η Δήμητρα Κουτσουρίδου από τα Βαλτόνερα Φλώρινας μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες το 2004 συγκεντρώνοντας 8.514 ξύστρες από όλον το κόσμο. Η νεαρή κοπέλα είχε συγκινήσει, αφού κατάφερε να συγκεντρώσεις χιλιάδες γράμματα από όλη τη γη με ξύστρες για τις περιλάβει στην συλλογή της. Στα ΕΛ.ΤΑ. τότε είχε δημιουργηθεί ειδικό τμήμα για την παραλαβή των δεμάτων από Κίνα, Ινδία, Μεξικό, Καναδά και ΗΠΑ, μεταξύ άλλων. 

Το πάθος της Δήμητρας Κουτσουρίδου για τη συλλογή ξεκίνησε το 1992 όταν αγόρασε μια ξύστρα για την ανιψιά της, όπως η ίδια είχε πει σε παλιότερη συνέντευξη της. «Ήξερε την κάθε ξύστρα ξεχωριστά. Την ψηλαφούσε και ήξερε τι ήταν, δεν έβλεπε, και από πού έχει έρθει» είπε ο Γιώργος Παπαδάκης  στην εκπομπή του σήμερα, εμφανώς συγκινημένος.

 

Η συλλογή της βρίσκεται εδώ και χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο Βαλτονέρων την οποία έχουν επισκεφθεί εκατοντάδες πολίτες και σχολεία όλης της Ελλάδας και όχι μόνο.

Η κηδεία της 46 χρονης Δήμητρας θα γίνει στη Φλώρινα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM