Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου για συνάντηση με Μηταράκη: «Ας μην περιμένει αδίκως»

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου για συνάντηση με Μηταράκη: «Ας μην περιμένει αδίκως» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης της συνάντησής του με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Μπορεί τη Δευτέρα να υπήρχε μια πανηγυρική διάθεση γύρω από την απόφαση για το «πάγωμα» των επιτάξεων και την -από μηδενική βάση- έναρξη του διαλόγου μεταξύ Κυβέρνησης και αιρετών των νησιών, ωστόσο σήμερα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου αφήνει να εννοηθεί πως υπήρξε εκ νέου αλλαγή στάσης από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Ας μην περιμένει αδίκως» διεμήνυσε στον υπουργό Mετανάστευσης και Aσύλου με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο περιφερειάρχης ΒορείουΑιγαίου, ματαιώνοντας έτσι τη συνάντησή του και των άλλων αυτοδιοικητικών του Β. Αιγαίου, με τον υπουργό.

Ο περιφερειάρχης υποστηρίζει ότι η συμφωνία υπήρξε ώστε οι δύο πλευρές να επιστρέψουν σε διαπραγμάτευση σε μηδενική βάση για τις δομές στα νησιά. Ενώ το υπουργείο υποστηρίζει ότι η συνάντηση, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, επρόκειτο να γίνει προκειμένου οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης να υποδείξουν θέσεις για αυτές τοις δομές με τις οποίες συμφωνούν.

Ο κ. Μουτζούρης στην ανάρτηση του αναφέρει:

«Την Δευτέρα το πρωί συμφωνήθηκε σε δημόσια εκπομπή να «παγώσουν» τα μέτρα επιτάξεως εκτάσεων και νομοθετικού περιεχομένου έως την επόμενη εβδομάδα και να ξαναγίνει διάλογος από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ. Τώρα το υπουργείο ισχυρίζεται, ότι το μόνο που αναμένει είναι «υπόδειξη θέσεων για τις νέες δομές». ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ. Πρόκειται για εν συνεχεία αλλαγή στάσεως της.

Ας μην περιμένει αδίκως!».

Νωρίτερα την Τρίτη, ο υπουργός Μετανάστευση ξεκαθάρισε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι το υπουργείο προχωράει κανονικά όλες τις διαδικασίες αδειοδότησης για να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής των κλειστών κέντρων στα νησιά χωρίς να αλλάξει ο σχεδιασμός και το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Ο κ. Μηταράκης πρόσθεσε ότι αν η τοπική αυτοδιοίκηση υποδείξει το σαββατοκύριακο στο υπουργείο «μια καλύτερη τοποθεσία στο όριο του ίδιου δήμου, είναι πολύ εύκολο για εμάς και δεν μας αλλάζει το χρονοδιάγραμμα».

Ο υπουργός διευκρίνισε ακόμα ότι το πάγωμα της επίταξης έγινε σε συνεννόηση με την προεδρία της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «κάθε σημαντική ενέργεια που γίνεται στο υπουργείο Μετανάστευσης είναι σε πλήρη ενημέρωση της προεδρίας της κυβέρνησης». Όπως είπε, η συναινετική συζήτηση που έγινε χτες στον αέρα τηλεοπτικού σταθμού με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου τον οδήγησε στην απόφαση να παγώσει για λίγες ημέρες την επίταξη και συμπλήρωσε: «ας πάρει και η τοπική αυτοδιοίκηση την ευθύνη».

Ο κ. Μηταράκης τέλος, επανέλαβε ότι τα ανοιχτά κέντρα που λειτουργούν σήμερα στα νησιά θα κλείσουν και θα στείλει επιστολή μέσα στην εβδομάδα στους δήμους για τη συγκρότηση επιτροπής που θα χειριστεί τις διαδικασίες για το κλείσιμό τους και την απόδοση των εκτάσεων στους δήμους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Stonisi

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ