Νέα στοιχεία για το μυστηριώδη θάνατο του 27χρονου χορευτή Τζόις – Τίμοθι Ράντοτσικ, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός σε δεξαμενή στον Πειραιά, έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας όσο περνούν οι ημέρες.

 

Ο Γάλλος χορευτής, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τον Αύγουστο, βρέθηκε νεκρός σχεδόν εννέα μήνες μετά την εξαφάνισή του.

 

Ο χορευτής φαίνεται πως ήταν ζωντανός από 6 έως 8 ημέρες, παγιδευμένος στη δεξαμενή της ερειπωμένης έπαυλης Μαυρομιχάλη στον Πειραιά. Όπως αναφέρει η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» στο σημείο βρέθηκαν μηνύματα χαραγμένα στα τοιχώματα, με τα οποία φέρεται να καλούσε σε βοήθεια.

 

Τα μηνύματα, τα οποία ήταν χαραγμένα με μία κοφτερή πέτρα, εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, που ερεύνησαν την άδεια υδατοδεξαμενή βάθους πέντε μέτρων, εκεί όπου βρέθηκε νεκρός ο χορευτής.

 

“Here since 21.08.2020”, έγραφε δηλώνοντας ότι βρισκόταν εκεί παγιδευμένος, από την ημέρα που εξαφανίστηκε. Με κάθετες γραμμές μετρούσε τις ημέρες που περνούσαν χωρίς βοήθεια. Όπως αναφέρει η εκπομπή, φαίνεται πως άντεξε χωρίς τροφή και νερό για οχτώ περίπου ημέρες.

 

Σε ένα άλλο μήνυμα, έγραψε:

 

“Tried everything…” – «έκανα ό,τι μπορούσα…».

 

Πειραιάς: Ο χορευτής ήταν για ημέρες ζωντανός στη δεξαμενή - Τα μηνύματα που χάραξε στα τοιχώματα
«ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ» / ALPHA

 

Εκείνες τις ώρες  φέρεται να χάραξε κι ένα μήνυμα το οποίο απευθυνόταν στην οικογένειά του.

 

Πειραιάς: Ο χορευτής ήταν για ημέρες ζωντανός στη δεξαμενή - Τα μηνύματα που χάραξε στα τοιχώματα
«ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ» / ALPHA

 

“Love you family, papa, Rick, Tiffany. – «Σε αγαπώ οικογένεια, μπαμπά, Ρικ, Τιφανι», χαράσσοντας τα ονόματα του πατέρα, του αδελφού του Ρικ και της αδελφής του Τίφανι, όπως δείχνουν τα ντοκουμέντα που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

 

Πειραιάς: Ο χορευτής ήταν για ημέρες ζωντανός στη δεξαμενή - Τα μηνύματα που χάραξε στα τοιχώματα
«ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ» / ALPHA

 

Το χρονικό της τραγωδίας

 

Ήταν 7 Μαΐου όταν παιδιά που έπαιζαν στην εγκαταλελειμμένη έπαυλη εντόπισαν μέσα σε δεξαμενή τον σκελετό του 27χρονου. Ο χορευτής είχε δηλωθεί αγνοούμενος από την Παρασκευή 21 Αυγούστου. Είχε έρθει στην Ελλάδα με σκοπό να μείνει εδώ και προσωρινά διέμενε σε ξενοδοχείο, κοντά στο οποίο εντοπίστηκε η σορός του πριν από λίγες ημέρες.

 

Τα αποτελέσματα από το δείγμα DNA επιβεβαίωσαν ότι η σορός ανήκει στον Γάλλο χορευτή ωστόσο αναμένονται απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου του.

 

«Είχε μαρτυρικό θάνατο»

 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ο δικηγόρος της της οικογένειας, Χαράλαμπος Τσιανάκας, ο χορευτής είχε μαρτυρικό θάνατο.

 

«Ο Τζόις είχε μαρτυρικό θάνατο και αυτό πλήγωσε ανεπανόρθωτα την οικογένειά του, που ήρθε στην Ελλάδα για να λάβει τις απαντήσει που ζητούσε. Από κάποια στοιχεία που βρέθηκαν στην υδατοδεξαμενή και ερευνούν οι Αρχές, δεν πιστεύουμε πως ήταν ατύχημα. Θεωρώ πως τις επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις», ανέφερε.