Θάνατος Τζωρτζίνας: «Η λειτουργία της καρδιάς ήταν φυσιολογική» - Η κατάθεση του παιδοκαρδιολόγου της

Πάτρα - Θάνατος Τζωρτζίνας: «Η λειτουργία της καρδιάς ήταν φυσιολογική» - Η κατάθεση του παιδοκαρδιολόγου της Facebook Twitter
0

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, με τη μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου να προφυλακίζεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση στην 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα.

Ο παιδοκαρδιολόγος της Τζωρτζίνας στο Ωνάσειο περιέγραψε στην κατάθεσή του στις Αρχές, πώς και γιατί μπήκε η συσκευή απινιδωτή και βηματοδότη στην 9χρονη, σημειώνοντας πως η καρδιά της σταμάτησε ανεξήγητα.

«Θέλω να σας πω ότι η καρδιά του συγκεκριμένου παιδιού υπέστη μία πολύ μεγάλη δοκιμασία κατά τη διάρκεια του πρώτου περιστατικού ανακοπής στο Καραμανδάνειο, όπου επί 50 λεπτά βρισκόταν σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, κατά την οποία η οξυγόνωση και η αιμάτωση πάντοτε είναι κατώτερη του φυσιολογικού και εντούτοις δεν διαπιστώθηκε η παραμικρή δυσλειτουργία της, γεγονός που συνηγορεί τόσο για τις εξαιρετικές προσπάθειες των γιατρών, όσο και για την άριστη ποιότητα της καρδιάς» υποστήριξε ο κ. Γιάννης Παπαγιάννης στην κατάθεσή του, όπως μετέδωσε το Mega.

«Το παιδί ήρθε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο μας και νοσηλεύτηκε από το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου (2021) μέχρι και τις αρχές Ιουνίου. (…). Καθ΄ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του βρισκόταν στην Παιδιοκαρδιολογική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας υπό συνεχή παρακολούθηση σε μόνιτορ» σημείωσε.

Όπως εξήγησε «το παιδί υπεβλήθη σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο ο οποίος περιλάμβανε ηλεκτροκαρδιογράφημα, υπερηχογράφημα καρδιάς, φαρμακευτική δοκιμασία προκαϊναμίδης, για το Σύνδρομο Brugada και είχε επίσης υποβληθεί σε εκτεταμένο γενετικό έλεγχο για την πιθανότητα ύπαρξης κάποιου γενετικού αρρυθμιογόνου αιτίου αιφνίδιου θανάτου – καρδιακής ανακοπής. (…) Κατά τον έλεγχο όλων αυτών που σας προανέφερα δεν διαπιστώθηκαν αρρυθμιογόνα σύνδρομα, ούτε συγγενείς ή επίκτητες καρδιοπάθειες, ούτε μυοκαρδιοπάθειες, ενώ η λειτουργία της καρδιάς ήταν απολύτως φυσιολογική».

Παρόλο αυτά τοποθετήθηκε στη Τζωρτζίνα η συσκευή του απινιδωτή και του βηματοδότη, έπειτα από επιθυμία των γονιών της.

«Έγινε πλήρης καρδιολογικός έλεγχος, αποφασίστηκε η τοποθέτηση του απινιδωτή για την αντιμετώπιση τυχόν άγνωστου αίτιου αιφνίδιου θανάτου, το οποίο όμως εμείς καθόλη τη διάρκεια της νοσηλείας του δεν είχαμε διαγνώσει. Η τοποθέτηση του απινιδωτή ήταν επιθυμία των γονέων, παρά την απουσία σαφούς καρδιολογικής διάγνωσης» ανέφερε ο παιδοκαρδιολόγος.

«Μετά την τοποθέτηση του απινιδωτή λάμβανε μονίμως πληροφορίες, κατόπιν ενεργοποίησης του από τη μητέρα, λόγω ανησυχίας για την κατάσταση του παιδιού. Σε όλα αυτά τα μηνύματα, δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο αρρυθμίας και τεκμηριώθηκε η καλή λειτουργία της συσκευής» φέρεται να υποστήριξε, σύμφωνα με το Mega.

Παρόλα αυτά, στις 29 του περασμένου Ιανουαρίου, ανεξήγητα η καρδιά της Τζωρτζίνας σταμάτησε να χτυπάει.

«Το παιδί δεν περίμενα να πεθάνει αιφνιδίως από κάποια αρρυθμία διότι δεν κατεγράφη ούτε ταχυαρρυθμία, ούτε σοβαρή βραδυκαρδία, μη ανταποκρινόμενη στη βηματοδότηση. Η συστολική λειτουργία της καρδιάς επίσης έχει ελεγχθεί στο Ωνάσειο και ήταν φυσιολογική. Ως εκ τούτου, οι πιθανές αιτίες του τελικού συμβάντος φαίνεται να είναι έξω καρδιακές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγιάννης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ