Με μήνυμα από το 112 ενημερώθηκαν μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες της Πάρου και της Αντιπάρου για την υποχρεωτική χρήση μάσκας. 

 

Το μήνυμα, το οποίο στάλθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ενημερώνει για αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στα δύο νησιά. «Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς», αναφέρει το μήνυμα καλώντας τους παραλήπτες να ακολουθούν τα μέτρα προστασίας όπως αυτά έχουν αναρτηθεί στη σελίδα της ΓΓΠΠ. 

Πάρος & Αντίπαρος: Μήνυμα από το 112 για αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο - «Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα»

 

Την αποστολή μηνυμάτων από το 112 σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο είχε προαναγγείλει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς το μεσημέρι της Παρασκευής κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού

 

Τα μέτρα για Πάρο και Αντίπαρο 

 

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα για τα δύο νησιά των Κυκλάδων. 

 

Αναλυτικότερα η ΓΓΠΠ ανακοίνωσε: 

 

Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

 

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr