Παρακολουθήσεις: Συνδρομή από τις ΗΠΑ ζητά η ελληνική Δικαιοσύνη για το Predator

Παρακολουθήσεις: Συνδρομή από τις ΗΠΑ ζητά η ελληνική Δικαιοσύνη για το Predator Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Δικαστική συνδρομή από τις Ηνωμένες Πολιτείες για το παράνομο λογισμικό Pretador ζητούν οι εισαγγελείς που διενεργούν τις έρευνες για τις παρακολουθήσεις επικοινωνιών πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων προσώπων στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», η αποστολή του αιτήματος έγινε προς τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, καθώς κατά την αποστολή των μηνυμάτων SMS που εστάλησαν για την παγίδευση των τηλεφώνων εμφανίστηκε ότι προέρχονταν από τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι με το Predator παγιδεύτηκαν τουλάχιστον τα τηλέφωνα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και του δημοσιογράφου, Θανάση Κουκάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής εστάλησαν με την αιτιολογία, όπως προβλέπεται από το νόμο, ότι ελέγχονται στη χώρα μας αδικήματα, όπως η παραβίαση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και παραβιάσεις της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα.

Η αποστολή του αιτήματος έχει, σύμφωνα με την ίδια πηγή ως στόχο τη διευκόλυνση της έρευνας, προκειμένου να βρεθούν ίχνη και οι δράστες της παράνομης παρακολούθησης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Με το πρόσωπο της Μαρίας Καβογιάννη από το Maestro το γκραφίτι για την έμφυλη βία

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Η καθηλωτική ερμηνεία της Μαρίας Καβογιάννη στο Maestro έγινε γκράφιτι για την έμφυλη βία

Το πρόσωπο του χαρακτήρα που υποδύεται η Μαρία Καβογιάννη στο Maestro αποτέλεσε σύμβολο για τις κακοποιημένες γυναίκες αλλά και έμπνευση για τον καλλιτέχνη Γιώργο Κόφτη
NEWSROOM
Τροχαίο στην Ξάνθη: Δύο άντρες και δύο γυναίκες οι νεκροί - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Ελλάδα / Τροχαίο στην Ξάνθη: Δύο άντρες και δύο γυναίκες μόλις 20-25 ετών οι νεκροί - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Ο πέμπτος επιβάτης του μοιραίου αυτοκινήτου και τρεις από τους επιβάτες του λεωφορείου με το οποίο συγκρούστηκε αυτό, έξω από την Ξάνθη, είναι σοβαρά τραυματισμένοι
NEWSROOM