Ανοικτό το ενδεχόμενο εμβολιασμού ανήλικων μαθητών στην Ελλάδα εντός του 2020, άφησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής του υπ. Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου. 

 

«Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε εγκρίνει κι εμείς το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12-15 ετών» δήλωσε απόψε η παιδίατρος, δεδομένης της γρήγορης διαδικασίας αδειοδότησης των εμβολίων κατά του κορωνοϊού. 

 

«Οι κλινικές μελέτες και των φαρμάκων και των εμβολίων στα παιδιά κάτω των 18 ετών, έπονται των ενηλίκων» εξήγησε η Δρ. Παπαευαγγέλου προσθέτοντας πως οι έρευνες έχουν ήδη ξεκινήσει και έχει δημοσιευτεί η πρώτη έκθεση από κλινική μελέτη του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά 12-15 ετών, σύμφωνα με την οποία η αποτελεσματικότητα είναι 100%. 

 

Η φαρμακευτική εταιρεία έχει ζητήσει ήδη από τον Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων στις ΗΠΑ, να εγκρίνει το εμβόλιο σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία, ώστε τα παιδιά να εμβολιαστούν πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς. Οι μελέτες προχωρούν τώρα και σε ηλικίες κάτω των 12 ετών, για παιδιά 5-11 ετών, ενώ θα ακολουθήσουν οι μελέτες για μικρότερα παιδιά.

 

Σχολιάζοντας τα πρώτα στοιχεία από την καταχώρηση των αποτελεσμάτων self test καθηγητών, μαθητών και λοιπού βοηθητικού προσωπικού σχολείων, με εκατοντάδες θετικά αποτελέσματα στο πρώτο 24ωρο, η Δρ. Παπαευαγγέλου είπε πως τα τεστ δικαιώνουν την απόφαση για επιστροφή στα σχολεία με το μέτρο αυτό, καθώς εάν δεν είχε ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία, φορείς του κορωνοϊού θα έμπαιναν αύριο στις σχολικές αίθουσες.

 

«Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο, θετικό βήμα γιατί θα μπορέσουμε πραγματικά να σταματήσουμε την διασπορά (...) ο καθένας που βγαίνει θετικός, πρώτον θα απομονωθεί και συνεπώς θα μειώσει την διασπορά στους συγγενείς του, ταυτόχρονα όμως η ιχνηλάτηση θα μας βγάλει κι άλλους θετικούς στο άμεσο εργασιακό κι οικογενειακό του περιβάλλον».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr