Πανελλαδικές 2021: Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Πανελλαδικές 2021: Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Με το μάθημα Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία άνοιξε σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών 2021, στις οποίες μετέχουν περισσότεροι από 100.000 υποψήφιοι.

 

Λίγο μετά τις 10:00 το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, στο μάθημα Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

 

Δείτε τα θέματα εδώ

 

Αύριο, Τρίτη, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. H συνέχεια τους μαθητές των Γενικών Λυκείων στις Πανελλήνιες 2021 θα δοθεί την Τετάρτη με Αρχαία Ελληνικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

 

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις διεξάγονται και φέτος με μέτρα για τον κορωνοϊό. Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και το λοιπό προσωπικό πρέπει να υποβάλλονται σε self test και επιδεικνύουν στα εξεταστικά κέντρα τη σχετική βεβαίωση.

 

Επίσης, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός των εξεταστικών κέντρων και στους εξωτερικούς χώρους τους. Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, συνιστάται στους συγγενείς των υποψηφίων να μην συνωστίζονται έξω από το χώρο του εξεταστικού κέντρου.

 

Οι αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις είναι η κατάθεση δύο μηχανογραφικών- για φοίτηση σε ΑΕΙ και Δημόσιο ΙΕΚ- η ελάχιστη βάση εισαγωγής, η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε κάποιες σχολές και η μείωση σε άλλες, όπως και η ενημέρωση των υποψηφίων με SMS για τη βαθμολογία τους και για το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους. Επίσης, επανέρχονται οι Συντελεστές Βαρύτητας του 2019 για τον υπολογισμό των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ