Πανελλαδικές 2021: Πρεμιέρα σήμερα με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία - Τα μέτρα λόγω Covid

Πανελλαδικές 2021: Πρεμιέρα σήμερα με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών 2021, με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων να εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

 

Αύριο, Τρίτη, ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.Στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις μετέχουν περισσότεροι από 100.000 υποψήφιοι και ο συνολικός αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανέρχεται σε 77.415, μειωμένος κατά 550 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

 

Τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί και το λοιπό προσωπικό προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας πραγματοποιήσει self test και επιδεικνύουν τη σχετική βεβαίωση από την πλατφόρμα για τα αυτοδιαγνωστικά τεστ ή χειρόγραφη δήλωση. Σε περίπτωση που υποψήφιος βρεθεί θετικός κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων, θα μπορεί να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

 

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός των εξεταστικών κέντρων και στους εξωτερικούς χώρους τους. Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, συνιστάται στους συγγενείς των υποψηφίων να μην συνωστίζονται έξω από το χώρο του εξεταστικού κέντρου.

 

Οι αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις είναι η κατάθεση δύο μηχανογραφικών- για φοίτηση σε ΑΕΙ και Δημόσιο ΙΕΚ- η ελάχιστη βάση εισαγωγής, η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε κάποιες σχολές και η μείωση σε άλλες, όπως και η ενημέρωση των υποψηφίων με SMS για τη βαθμολογία τους και για το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους. Επίσης, επανέρχονται οι Συντελεστές Βαρύτητας του 2019 για τον υπολογισμό των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

 

Η ώρα έναρξης της εξέτασης έχει οριστεί στις 8:30 π.μ. και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8.00 π.μ. Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο έγγραφο, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο, ενώ των ΕΠΑΛ με το Δελτίο εξεταζομένου και την ταυτότητα ή το διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας που φέρει φωτογραφία.

 

Στην αίθουσα της εξέτασης οι υποψήφιοι απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας. Επιτρέπεται να έχουν στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ