Πάγωσε ο τεχνητός καταρράκτης στις Σέρρες - Αναρρίχηση στον πάγο

Πάγωσε ο τεχνητός καταρράκτης στις Σέρρες - Αναρρίχηση στον πάγο Facebook Twitter
0

Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών είχαν σαν αποτέλεσμα να παγώσει ο τεχνητός καταρράκτης στον Λαϊλιά Σερρών

Η σχεδόν κατακόρυφη, βραχώδης επιφάνεια λειτουργεί ως πίστα αναρρίχησης για τους παγοαναρριχητές όπως ο Χρόνης Σιούλας. «Τα νερά τρέχουν μόνιμα και, όσο κάνει κρύο, ο πάγος αυξάνεται», δήλωσε στον Alpha. «Η θερμοκρασία πρέπει να είναι μεταξύ -1 και -9 βαθμών Κελσίου. Δεν πρέπει να είναι ούτε υψηλότερη από -1, γιατί ο πάγος δεν είναι τόσο συμπαγής ώστε να αντέξει το βάρος του ανθρώπου, ούτε χαμηλότερη από -0 γιατί ο πάγος θρυμματίζεται». 

Η πίστα βρίσκεται σχεδόν 4 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής και τα πλάνα από το σημείο είναι εντυπωσιακά. Ο Σερραίος, πρώην πρωταθλητής σε χειμερινά σπορ, ήταν αυτός που εμπνεύστηκε και τελικά δημιούργησε την πίστα, εκτρέποντας νερό από μία φυσική πηγή.

Πάγωσε ο τεχνητός καταρράκτης στις Σέρρες - Αναρρίχηση στον πάγο Facebook Twitter

Πάγωσε ο τεχνητός καταρράκτης στις Σέρρες - Αναρρίχηση στον πάγο Facebook Twitter

«Όταν η θερμοκρασία πέφτει, ανοίγουμε τις βάνες και στέλνουμε νερό στο βράχο. Καθώς πέφτει παγώνει και δημιουργεί το Ice Park. Είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα», έλεγε πριν λίγες ημέρες στην εφημερίδα Έθνος, ο ταμίας Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σερρών, Γρηγόρης Ευθυμιάδης.

Οι δύο κύριοι παγοκαταρράκτες έχουν ύψος 30 μέτρων, με ένα ενδιάμεσο «πατάρι» για ξεκούραση σε μια πίστα που θεωρείται μέτριας δυσκολίας.

 

 Εδώ σε περσινή αναρρίχηση στην ίδια πίστα με εντυπωσιακά πλάνα από drone

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ