Οι πρώτες 365 μέρες επιτυχίας του INNOVATHENS

Οι πρώτες 365 μέρες επιτυχίας του INNOVATHENS Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Την τελευταία πενταετία ένα άνευ προηγουμένου κύμα νεανικής επιχειρηματικότητας έχει «σαρώσει» την Αθήνα, αλλάζοντας όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι και σήμερα για την τεχνολογία, την καινοτομία και τις επιχειρήσεις. Φρέσκες ιδέες που βρίσκουν εφαρμογή σχεδόν σε κάθε παραγωγικό τομέα της οικονομίας, νέοι τρόποι χρηματοδότησης και επιτυχημένα projects που ταξιδεύουν στο εξωτερικό και βραβεύονται για την πρωτοτυπία τους, αποδεικνύουν ότι η οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα και την Ευρώπη δεν είναι μόνο εμπόδιο, αλλά και ευκαιρία.

Αυτή την προσπάθεια ήρθε να στηρίξει πριν ένα χρόνο ακριβώς η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, θέτοντας σε λειτουργία τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, INNOVATHENS, ένα ολοκληρωμένο κέντρο δικτύωσης, ανταλλαγής γνώσεων και εμπειρίας μεταξύ ερευνητών, επιχειρήσεων και των πιο δημιουργικών μυαλών της Αθήνας. Το INNOVATHENS στεγάζεται στο Αεροφυλάκιο 2 του παλιού εργοστασίου φωταερίου, το οποίο έχει μετατραπεί σε υπερσύγχρονο πολυχώρο, σε έναν κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο εργασίας, που ευνοεί σε ιδανικό περιβάλλον τη μεταφορά απόψεων, γνώσεων και εμπειρίας.

Από την πρώτη εκείνη ημέρα μέχρι και σήμερα διοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις, δράσεις δικτύωσης, παρουσιάσεις νέων ιδεών, εξειδικευμένη συμβουλευτική, εκθέσεις καινοτομίας, εκδηλώσεις Venture Capital Academy (φυσικά πρόσωπα και ομάδες με επιχειρηματικές ιδέες μαθαίνουν τεχνικές παρουσίασης και pitching και εξοικειώνονται στη συμμετοχή σε διαγωνιστικές διαδικασίες μέσα από συζητήσεις, παροχή οδηγιών και συμβούλων από ειδικούς κριτές και μέντορες), αποστολές επιχειρηματικών ομάδων στο εξωτερικό και φεστιβάλ καινοτομίας με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε τη διοργάνωση 150 εκδηλώσεων, οι οποίες όμως έχουν ήδη υπερβεί τις 160, και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα φτάσουν τις 300. Παράλληλα, από τις πόρτες του Κόμβου έχουν περάσει περισσότεροι από 42.000 άνθρωποι.

Η δυναμική ήταν τόσο μεγάλη, ώστε το INNOVATHENS προσκλήθηκε στις μεγαλύτερες εκθέσεις επιχειρηματικότητας παγκοσμίως όπως η«Mobile World Congress» στη Βαρκελώνη και η πανευρωπαϊκή έκθεση «Creative industries» στο Ταλίν. Αν και για τους ανθρώπους του INNOVATHENS η επιτυχία αυτή σημαίνει πολλά, οι 365 πρώτες ημέρες ήταν μόνο η αρχή…

Info:
Ο Κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας – INNOVATHENS – είναι μία υποδομή στήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας σε έναν νεανικό χώρο έμπνευσης, στο πιο αναγνωρίσιμο τοπόσημο της Αθήνας με περισσότερες από 700.000 επισκέπτες το χρόνο, την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Σκοπός του INNOVATHENS είναι να υποστηρίξει τη δημιουργία ενός δικτύου όπου δημιουργικοί άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες, καταξιωμένοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, μέντορες, ερευνητές ανταλλάσσουν γνώση, ερεθίσματα, τεχνογνωσία, εμπειρία και καλές πρακτικές μέσα από επαγγελματικές συναντήσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις, εργαστήρια, ημέρες καριέρας και επιχειρηματικότητας, διαγωνισμούς και φεστιβάλ καινοτομίας.

Πληροφορίες: 2130109300, www.innovathens.gr, Facebook

Ελλάδα
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM