Οι παραβάσεις του ΚΟΚ αυξήθηκαν κατά 54% την Πρωτομαγιά στη Μακεδονία

Οι παραβάσεις του ΚΟΚ αυξήθηκαν κατά 54% την Πρωτομαγιά στη Μακεδονία Facebook Twitter
SOOC
0

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι τροχονομικές παραβάσεις κατά τη φετινή περίοδο της Πρωτομαγιάς στην Κεντρική Μακεδονία, συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Συνολικά το διάστημα από 27 Απριλίου έως 1 Μαΐου ελέγχθηκαν στους νομούς Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, 10.596 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.897 παραβάσεις, ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι ελέγχθηκαν στις ίδιες περιοχές 13.864 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.231 παραβάσεις.


Η ποσοστιαία αύξηση στις βεβαιωθείσες παραβάσεις ανέρχεται σε 54%, όταν, μάλιστα, την τρέχουσα χρονιά ελέγχθηκαν 3.268 λιγότερα οχήματα απ' ότι το 2017.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν όλες οι κατηγορίες παραβάσεων παρουσιάζουν ποσοστιαία αύξηση φέτος συγκριτικά με πέρσι.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, οι περισσότερες τροχονομικές παραβάσεις ήταν η υπερβολική ταχύτητα (770 φέτος έναντι 519 πέρσι) και ακολουθούν η μέθη (68 έναντι 71), η μη χρήση ζώνης ασφαλείας (42 έναντι 27), η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (33 έναντι 22), η μη χρήση κράνους (28 έναντι 22) και η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη (26 έναντι 2).

Όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, έπονται οι παρακάτω τροχονομικές παραβάσεις: Αντικανονικό προσπέρασμα (20 φέτος/11 πέρσι), αντικανονικοί ελιγμοί (12/11), χρήση κινητού τηλεφώνου (7/15) και παραβίαση προτεραιότητας (6/7).

Οι λοιπές παραβάσεις, όπως ο μη τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων από ΚΤΕΟ, η οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, η υπέρβαση, η μη ασφαλής φόρτωση φορτηγών αυτοκινήτων και μία σειρά από άλλες παραβάσεις της τροχαίας νομοθεσίας ανήλθαν φέτος σε 885 έναντι 524 πέρσι.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας επισημαίνεται ότι σκοπός των στοχευμένων τροχονομικών ελέγχων, τους οποίους διενήργησαν τη φετινή περίοδο της Πρωτομαγιάς 271 συνεργεία που συγκροτήθηκαν για αυτό το λόγο, ήταν η "πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, η βελτίωση της οδικής ασφάλειας και η αντιμετώπιση των επικίνδυνων παραβάσεων".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ